Sosyal Medya

Güncel

Cizre'de karakola saldırı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde dün yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybeden Uğur Özkan'ın Cizre'deki cenaze töreninden sonra olaylar çıktı.



Ä°dil Caddesi'nde toplanan binlerce kiÅŸi cenazeyi zılgıt, alkış ve sloganlarla karşıladı. Suruç’taki patlamada hayatını kaybeden UÄŸur Özkan ve arkadaÅŸlarının bulunduÄŸu posterleri taşıyan kalabalık kitle, mezarlığa doÄŸru yürüyüÅŸe geçti.

Cenazenin defnedilmesinden sonra kitle Hükümet Konağı'na doÄŸru yürüyüÅŸe geçti. Belediye Caddesi üzerinden Orhan DoÄŸan Caddesi'ne doÄŸru yürüyüÅŸe geçen kitlenin önünde yer alan bazı görevliler yol boyunca çöp kutusu, çöp konteynerleri ve ÅŸüpheli buldukları paketleri inceledi. Sloganlar eÅŸliÄŸinde Hükümet Konağı'na kadar gelen kitle burada bir basın açıklaması yaptı. DBP üyesi Kadir Bayık’ın yaptığı açıklamadan sonra kitle olaysız bir ÅŸekilde dağıldı.

YDG-H ÜYELERÄ°, HÜKÜMET KONAÄžI VE POLÄ°S KARAKOLUNA SALDIRDI

Kitlenin dağılması ile birlikte Nur ve Cudi Mahallesi'nin ara sokaklarından çıkan yüzleri maskeli çok sayıda YDG-H üyesi, Dörtyol kavÅŸağında yoldan geçen araçları durdurup, araçları barikat olarak kullanıp izinsiz gösteri düzenledi. Yolları trafiÄŸe kapatan göstericiler Orhan DoÄŸan Caddesi üzerinde bulunan Hükümet Konağına ve Åžehit Murat Akançay Karakolu'na havai fiÅŸek ve el yapımı patlayıcılarla saldırıp polisle çatıştı. Dörtyol kavÅŸağını yoldan geçen araçları barikat olarak kullanıp trafiÄŸe kapatan YDG-H üyeleri olay yerine sevk edilen polis ekiplerine ses bombası, havai fiÅŸek ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Polis, göstericilere basınçlı su ve gaz bombaları ile müdahale ederek dağıtmaya çalıştı. Nur Mahallesi Dörtyol kavÅŸağında baÅŸlayan olaylar, karanlığın basması ile birlikte Belediye Caddesi, Orhan DoÄŸan Caddesi, Yafes Caddesi, Otogar mevkisinde devam etti.

Göstericilerle güvenlik güçleri arasındaki olaylar devam ediyor.

Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.