Sosyal Medya

Dünya

Müslüman İngilizler'den 'aşırılıklarla mücadele' planına tepki

Vatandaşlarının IŞİD’e katılmasını engellemek isteyen İngiltere’nin, ‘İslami aşırılıkla mücadele’ planı Müslüman İngilizler'in tepkisini çekti.



‘Aşırılıkla mücadele’ stratejisini açıklamaya hazırlanan Ä°ngiltere'de BaÅŸbakanıDavid Cameron, dün yaptığı açıklamada ülkedeki Müslümanlara seslenerek,"Beyninizin yıkanmasına izin vermeyin" mesajı vermiÅŸti. Ancak Ä°ngiltere'deki Müslüman gruplar ve sivil toplum kuruluÅŸlarının büyük bölümü Cameron'ın verdiÄŸi mesajların, amacının aksine Müslüman Ä°ngilizleri daha da ayrıştıracağı görüÅŸünde.

‘Ä°NGÄ°LTERE’DE MÜSLÜMANLAR ÖTEKÄ°LEÅžTÄ°RÄ°LÄ°YOR’

Müslümanların Ä°ngiliz siyasetinde daha fazla yer almaları için lobi çalışmaları yürüten Muslim Public Affairs Committee’ isimli insan hakları grubunun sözcüsü Raza Nedim’e göre, bu plan daha fazla ayrışma ve soruna neden olacak. Nedim, "Müslümanlar entegre olamadıkları için eleÅŸtiriliyor ancak iÅŸin aslı Müslümanlar bu ülkede ötekileÅŸtiriliyor" ifadelerini kullandı.

'MÜSLÜMANLAR BÄ°R TOPLUMA DAHÄ°L OLMAKLA SUÇLANIYOR'

Britanya Müslüman BirliÄŸi'nin BaÅŸkanı Ömer el Hamdun da "Ä°ngiltere'de Müslümanlar daha fazla entegre olmak istediklerinde kendi çıkarları için topluma dahil olmakla suçlanıyorlar" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.