Sosyal Medya

Dünya

İsrailli bakan: Suriye bölündü, birleşmesi imkansız

İsrailli bakan Yalon, Suriye'nin artık bölündüğünü ve yeniden birleşemeyeceğini öne sürerek ülkeyi omlet haline gelmiş bir yumurtaya benzetti



Ä°srail BaÅŸbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı MoÅŸe Yalon, Suriye’nin bölündüÄŸünü savunarak yeniden birleÅŸik bir devlet haline gelmesinin imkânsız olduÄŸunu söyledi. Ülkeyi ‘omlet olmuÅŸ bir yumurta’ya benzeten Yalon, omletten yumurta yapılamayacağını ifade etti.

Yalon, resmi temaslarda bulunmak üzere Tel Aviv’i ziyaret eden ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ile görüÅŸtü. GörüÅŸmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen Carter ve Yalon’un gündeminde Suriye krizi vardı. Suriye’deki çatışmaların dört yılı aÅŸkın süredir devam ettiÄŸini hatırlatan Yalon, “Biz Suriye’nin eskiden olduÄŸu gibi birleÅŸik ve tek bir devlet haline gelmesine hiç ÅŸans vermiyoruz. Suriye’nin omlet haline gelmiÅŸ bir yumurta olduÄŸuna inanıyoruz. Omletten de yumurta yapamazsınız” ifadelerini kullandı.

Suriye’nin daha ÅŸimdiden yarı-bağımsız unsurlara bölündüÄŸünü söyleyen Ä°srail Savunma Bakanı Yalon, “Dürziler güneydeki belirli alanlarda yoÄŸunlaşırken, Suriyeli Kürtler de kuzeyde. DoÄŸuda ise IŞİD gibi unsurlar var” dedi.

Yalon, “Gelecekte Suriye'de neler olacağından emin deÄŸilim. Bunu tahmin etmek çok zor. Ancak, kronik istikrarsızlığın uzun bir süre için Suriye’nin ayırt edici özelliÄŸi olacağı kesin” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.