Sosyal Medya

Güncel

CHP heyeti Suruç'ta Ak Parti ve MİT'i suçladı

Suruç'ta olay yerinde incelemeler yapan CHP heyeti, saldırıdan Ak Parti ve MİT'i sorumlu tuttu



Cumhuriyet Halk Partisi Genel BaÅŸkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Veli AÄŸbaba ve beraberlerindeki heyet, Åžanlıurfa CHP Ä°l BaÅŸkanlığı’nda, Suruç’ta yaptıkları incelemeler hakkında açıklama yapıyor.

CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun konuÅŸmasından satırbaÅŸları: Güvenlik güçlerine, istihbarat birimlerine seslenmek istiyorum. Nerede görmezden geldiyseniz bunun hesabını sizlerden soracağız. Bunları duymazdan gelenlere bir kez daha sesleniyorum. Elinizde imkan varken bundan sonrasını önlemek zorundasınız. Bunun vebali boynunuzda olacak, bizim elimiz de sizin iki yakanızda olacak. Dün ayrıca bir asker Adıyaman'daki bir çatışmada yaÅŸamını yitirdi, ÅŸehit düÅŸtü. Biraz sonra Malatya vekilimiz, Ankara milletvekillerimiz saat birde törene katılacaklar.  Biz burada bu acının telafi edilmesi için, sarılması için ne gerekiyorsa üstümüze düÅŸeni yapmaya çalıştık. Tekrar Türkiye'nin başı saÄŸ olsun.

"MÄ°T KÄ°T'DE DÖNDÜ"

Genel BaÅŸkan Yardımcısı Veli AÄŸbaba'nın açıklamalarından satırbaÅŸları: Bir kaç tespitimizi paylaÅŸmak istiyorum. Biz daha önce Suruç'a gelmiÅŸ ve Kobani'ye gitmiÅŸtik. Burada gördüÄŸümüz manzara korkunçtu. Gençlerin Suruç'a geleceÄŸi, basın toplantısı yapacağı biliniyor. MüthiÅŸ bir güvenlik zaafiyeti var. MÄ°T'in ne iÅŸe yaradığını insanın sorası geliyor. MÄ°T maalesef hiçbir katliamı ortaya çıkaramadı. MÄ°T, KÄ°T'e döndü, kiÅŸisel istihbarat teÅŸkilatına döndü. Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın kiÅŸisel istihbarat teÅŸkilatı gibi çalışıyor.

"MÄ°T MÜSTEÅžARI GÖREVÄ° BIRAKMALI"

Reyhanlı'da 50 kiÅŸinin, Cilvegözü'nde 13 kiÅŸinin ölmesi, Diyarbakır'da NiÄŸde'de insanların katledilmesi... Bunların arkasındaki güç ortaya çıkarmadı MÄ°T. Dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun, demokrasi olsun olmasın. Bunun bir sonucu olmalı. MÄ°T zaten siyasallaÅŸmış. MÄ°T MüsteÅŸarı derhal görevi bırakmalıdır. Geçici içiÅŸleri bakanı istifa etmelidir. Hükümetin siyasi sorumluluk alması için çaÄŸrı yapıyoruz.

AKP'nin ve MÄ°T'in Suriye politikalarının sonucudur Suruç.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.