Sosyal Medya

Güncel

Dünya Suruç'taki terör saldırısını kınadı

ABD, Katar, Mısır ve Pakistan Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde düzenlenen terör saldırısını kınadı.



Suruç'taki terör olayı, dünya devletleri tarafından kınandı. ABD, Pakistan, Katar ve Mısır'dan kınama mesajları yayımlandı.

ABD DışiÅŸleri Bakanlığı, Åžanlıurfa'nın Suruç ilçesinde düzenlenen terör saldırısını kınadı.

DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Suruç'ta düzenlenen terör saldırısıyla ilgili basın bildirisi yayınladı.

Kirby, “ABD, Suruç'da düzenlenen ve onlarca kiÅŸinin hayatını kaybetmesine, çok daha fazla kiÅŸinin yaralanmasına sebep olan terör saldırısını kınıyor” ifadesini kullandı.

Saldırıda hayatını kaybeden kurbanların ailelerine baÅŸsaÄŸlığı dileyen Kirby, yaralıların bir an önce saÄŸlıklarına kavuÅŸmasını dilediklerini kaydetti.

Kirby, "ABD, önemli bir NATO üyesi ve DAEÅž'e karşı verdiÄŸimiz mücadelede önemli bir ortağımız olan Türkiye ile dayanışma içinde olmaya devam edecektir" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Katar ve Mısır'dan kınama

Arap dünyasının iki önemli ülkesi Katar ve Mısır, Åžanlıurfa'nın Suruç ilçesinde düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Katar DışiÅŸleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Doha'nın "mücrim" saldırıyı "ÅŸiddetle kınadığı" ve reddettiÄŸi vurgulandı.

Katar'ın, güvenliÄŸini karıştırarak masum insanlarını terörize etmeye çalışan eylemler karşısında ve sınır güvenliÄŸini saÄŸlamak için alacağı tüm önlemlerine destek için kardeÅŸ Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında durduÄŸu belirtildi.

Doha'nın tüm form, gerekçe ve açıklamalara raÄŸmen ÅŸiddet ve terörizmi reddettiÄŸi ifade edilen açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına baÅŸsaÄŸlığı, yaralılara acil ÅŸifa dileklerine yer verildi.

Mısır DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Bedr Abdulati tarafından yapılan yazılı açıklamada da "Mısır, dünyanın farklı yerlerinde meydana gelen ve masum insanları hedef alan tüm terör eylemlerini kınamaktadır" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, "Mısır, tüm dünya ülkelerinin, terörün kökünün kurutulması için omuz omuza vererek net ve güçlü bir duruÅŸ sergilemesinin gerekli olduÄŸunu ifade etmektedir" deÄŸerlendirmesinde bulunuldu.

Pakistan

Pakistan, Åžanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen terör saldırısını ÅŸiddetle kınadı.

DışiÅŸleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Pakistan'ın terörün her formuna ÅŸiddetle karşı olduÄŸu belirtilerek ÅŸöyle denildi:

"KardeÅŸ ülke Türkiye'nin Åžanlıurfa ilinin Suruç bölgesinde gerçekleÅŸtirilen ve birçok kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi terör saldırısını ÅŸiddetle kınıyoruz. Saldırı sonucu yaralananların bir an önce saÄŸlığına kavuÅŸmasını dilerken dualarımız saldırıya maruz kalanların aileleriyledir. Pakistan, terörün her ÅŸekline tavizsiz ÅŸekilde karşı durmaktadır. KardeÅŸ Türk halkı ve hükümetine acıların hızlıca telafi edilmesi için en içten dileklerimizi iletiyoruz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.