Sosyal Medya

Güncel

Kamera kayıtları inceleniyor

Suruç'taki patlamanın failini bulmak üzere MOBESE kayıtlarını inceleyen polis, saldırganın kalabalığa karışarak bombayı çanta içinde merkeze soktuğu ihtimalini değerlendiriyor.



Åžanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamanın faili olan bombacının, patlayıcıyı Amara Kültür Merkezi’ne çanta ile soktuÄŸu tahmin ediliyor. MOBESE kayıtlarını inceleyen polis, bombacının sırt çantaları ile merkeze gelen SGDF üyelerinin arasına karıştığını düÅŸünüyor.

Polis üç yüzden fazla SGDF üyesinin merkeze sırt ve el çantaları ile giriÅŸ yaptığını tespit etti. Saldırganın kimliÄŸinin belirlenmesi için çalışma yürütülüyor. SGDF üyelerinin fotoÄŸrafları ile karşılaÅŸtırma yapan polis, bombacının tespiti için kamera kayıtlarını inceliyor.

Yaralılar Åžanlıurfa’ya, ölenler Gaziantep’e

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, patlamada 30 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸini ve 74 kiÅŸinin de hastaneye kaldırıldığını söyledi. BaÅŸbakan, saldırganın canlı bomba olma ihtimali üzerinde durulduÄŸunu ve faili konusunda IŞİD dahil tüm ihtimaller üzerinde durulduÄŸunu açıkladı.

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, olayın ardından yaralıların Åžanlıurfa’ya sevk edildiÄŸini, ölenlerin ise Gaziantep Adli Tıp Kurumu’na gönderildiÄŸini açıkladı.

Uzman ekip incelemeye başladı

Polis, bombacının kimliÄŸi üzerine çalışma yürütürken Ankara’dan Olay Yeri Ä°nceleme ekibi Suruç’a gelerek olay yerinde ve çevresinde incelemelerine baÅŸladı. Çevreye saçılmış pek çok bilye bulundu. Buradan yola çıkılarak bombanın parça tesirli ve el yapımı olduÄŸu üzerinde duruluyor.

Asker Suruç’ta

 

 
 

 

Suruçta bombanın patlamasının ardından olay bölgesinde Suruçluların bekleyiÅŸleri sürüyor. Polisin uyarısına karşın bekleyenler dağılmıyorlar. Zaman zaman gerginliÄŸin yaÅŸandığı bölgeye özel harekat timleri ve çevik kuvvet polislerinin ardından takviye olarak askerler de geldi.

Amara Kültür Merkezi önünde zaman zaman tansiyon yükseliyor. IŞİD’ci olduÄŸu gerekçesiyle kalabalık tarafından linç edilmeye çalışılan bir kiÅŸi polis tarafından kurtarıldı. Dövülen kiÅŸinin imam olduÄŸu anlaşıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.