Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'de Suruç protestoları

Suruç'taki bombalı saldırı, Türkiye'nin çeşitli illerinde protesto edildi. İstanbul'da İstiklal Caddesi'ndeki gruba polis müdahale etti. Siirt'teki eylemde 10 kişi gözaltına alındı.



Ä°stanbul'da Ä°stiklâl Caddesi'nde yürüyen bir grup Suruç'taki bombalı saldırıyı kınadı. Galatasaray Lisesi önünde Abdullah Öcalan fotoÄŸraflı pankart açan ve polise hava fiÅŸekle saldırıdan gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Mersin'de iki yaralı

Mersin'de Emek ve Demokrasi Platformu çaÄŸrısıyla, Ä°stiklal Caddesi üzerindeki Özgür Çocuk Parkı'nda toplanan yaklaşık 1000 kiÅŸilik grup, yolu trafiÄŸe kapatarak protesto gösterisine baÅŸladı. Grup slogan atarken, parkın karşısında bulunan bir binadan kimliÄŸi belirsiz kiÅŸi tarafından av tüfeÄŸiyle ateÅŸ edildi.

Akdeniz Göç-Der EÅŸ BaÅŸkanı ReÅŸat BaÅŸan başından yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Ä°smi belirlenemeyen bir kiÅŸi de göÄŸsünden hafif yaralandı.

Siirt ve Mardin'de polis müdahalesi

 

Siirt'te 10 kiÅŸi gözaltına alındı. [FotoÄŸraf: DHA]
 

 

Siirt Cumhuriyet Meydanı'nda, aralarında HDP Milletvekili Hatice Sevim Tekin'in de bulunduÄŸu grup Suruç'taki saldırıyı kınadı. AK Parti Ä°l BaÅŸkanlığı'na yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Güvenlik güçlerine taÅŸ ve havai fiÅŸekle saldıran gruba, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Müdahale sonrası dağılan gruptan 10 kiÅŸi gözaltına alındı.

 

Mardin [FotoÄŸraf: AA]
 

 

Mardin'in Nusaybin ilçesinde de HDP Mardin Milletvekili Enise Güneyli ve Ä°lçe Belediye BaÅŸkanı Sara Kaya'nın aralarında bulunduÄŸu grup, ÇaÄŸ ÇaÄŸ Caddesi'nden Nusaybin-Cizre karayoluna doÄŸru yürüyüÅŸ düzenledi.

Karayolunda oturma eylemi yapan grup, yolu trafiÄŸe kapattı. Yapılan açıklamanın ardından dağılan gruptaki bazı kiÅŸiler yola barikat kurmak istedi. Buna izin vermeyen güvenlik güçleri, taÅŸla saldıran gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. 

Saldırı protesto edildi

Van, Hakkari, Bitlis ve Kars'ta da milletvekili, belediye baÅŸkanı ve sivil toplum kuruluÅŸu temsilcileri de Suruç'taki saldırıyı kınadı. Ayrıca Diyarbakır, Batman ve Bingöl'de de yürüyüÅŸ ve basın açıklamalarıyla saldırı protesto edildi.

 

Kocaeli [FotoÄŸraf: AA]
 

 

Ä°zmit'te de bir grup yürüyüÅŸ düzenledi. Sabri Yalım Parkı’nda toplanan grup, çeÅŸitli sloganlar attı. HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca ve sivil toplum kuruluÅŸlarının temsilcilerinin yer aldığı grup, Cumhuriyet Parkı’na yürüdü.

 

Ä°zmir [FotoÄŸraf: AA]
 

 

İzmir Kordonboyu'nda da protesto eylemi vardı.

Çanakkale'de de sivil toplum örgütlerinin eylemi vardı. Ä°skele Meydanı'nda düzenlenen protestoya Halkların Demokratik Partisi (HDP), Halkevleri, Sosyalist Gençlik Devrimci Federasyonu (SGDF), Emek Partisi, Ä°nsan Hakları DerneÄŸi (Ä°HD) ve Komünist Parti üyeleri katıldı. 

 

Çanakkale'de de eylem vardı. [FotoÄŸraf: AA]
 

 

Kutlama ve etkinlikler iptal

Saldırının ardından pek çok konser ve kutlama etkinliÄŸi iptal edildi.

Hatay'ın Türkiye'ye katılışının yıldönümü olan 21-23 Temmuz tarihleri arası kutlamalar iptal edildi. Antakya Belediye BaÅŸkanı Ä°smail Kimyeci'nin yaptığı yazılı açıklamada, Suruç'taki saldırı sonucu hayatını kaybeden vatandaÅŸlara, ailelerine ve millete duyulan saygı çerçevesinde kutlamaların iptal edildiÄŸi ifade edildi. Hatay ValiliÄŸi de benzer bir açıklama yaptı.

Edirne'de de 654. Tarihi Kırkpınar YaÄŸlı GüreÅŸleri Festivali kapsamında bu akÅŸam gerçekleÅŸtirilmesi planlanan konser ertelendi.

Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediyesi de 21-25 Temmuz tarihleri arası düzenlenecek konserleri iptal ettiklerini açıkladı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.