Sosyal Medya

Güncel

Zekeriya Öz'e beş yıl hapis talebi

Eski savcı Zekeriya Öz hakkında azmettirme ve tehdit suçlamalarıyla beş yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı



Meslekten ihraç edilen Zekeriya Öz hakkında, Dubai'de yaptığı tatilin masraflarını kendisinin ödediÄŸine iliÅŸkin belge vermesi için 2 kiÅŸiyi azmettirdiÄŸi iddiasıyla ''basit tehdit'' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Ali Demirhan ile Halil Ä°brahim Demirkan müÅŸteki, Zekeriya Öz de ÅŸüpheli sıfatıyla yer aldı.

Ä°ddianamede, Ä°stanbul 72. Asliye Ceza Mahkemesince Tayfun AktaÅŸ ve Aytaç Ocaklı hakkında, Ali Demirhan ile Halil Ä°brahim Demirkan'ı tehdit ettiÄŸi iddiasıyla dava açıldığı anlatıldı. Ä°ddianamede, bu davadaki ÅŸüphelileri azmettiren kiÅŸi olarak ''tehdit'' suçuna iÅŸtirak ettiÄŸi iddiasıyla suç tarihinde Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcıvekili, soruÅŸturma sırasında ise Bolu Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Zekeriya Öz hakkında da ayrıca ÅŸikayette bulunulduÄŸu kaydedildi.  

HSYK TeftiÅŸ Kurulu BaÅŸkanlığının da Öz hakkındaki bu ÅŸikayet dilekçeleri ile soruÅŸturma dosyasındaki ifade tutanaklarını, yetkili ve görevli Bakırköy Cumhuriyet BaÅŸsavcılığına gönderdiÄŸi ifade edildi.

Öz'ün azmettirmesiyle Tayfun AktaÅŸ ve Aytaç Ocaklı'nın, Ali Demirhan'dan Dubai masraflarının ödendiÄŸine dair belge vermesi isteÄŸinde bulunduÄŸu belirtilen iddianamede, "istenilen belgede masrafların Zekeriya Öz tarafından ödendiÄŸine iliÅŸkin bildirimde bulunulmasını" talep ettikleri kaydedildi.

Ä°ddianamede, ÅŸunlar kaydedildi: 

"Tayfun AktaÅŸ ve Aytaç Ocaklı, istedikleri sonucu elde etmek için 'bu iÅŸin sonunun kötü olacağı, haklarında soruÅŸturma dosyaları hazırlanacağı, iÅŸbirliÄŸine yanaşılmaması halinde kendilerine hayatı zindan edecekleri' ÅŸeklinde müÅŸtekileri tehdit eyleminde bulunmuÅŸlardır. Hatta yapılan mücadeleyi savaÅŸ olarak yorumlayan ÅŸüpheliler AktaÅŸ ve Ocaklı, hükümetin düÅŸürüleceÄŸini, yanlış tarafta olduklarını, sonunda durumlarının iyi olmayacağını, istedikleri, belge ve bilgileri vermelerinin doÄŸru olacağını belirterek tehdit eylemini sürdürmüÅŸlerdir. Suç tarihinde Cumhuriyet BaÅŸsavcıvekili olarak görev yapan Zekeriya Öz'ün var olduÄŸu tahmin edilen idari ve yargısal gücüne dayanarak yapılan tehdidin müÅŸtekiler üzerinde inanılır olmasını saÄŸlamaya çalıştıkları istenilen sonucun saÄŸlanması için Öz'ün talimatı ve yönlendirmesi ile tehdit eyleminde bulundukları sonuç ve kanaatine varılmıştır.'' 

Ä°ddianamede, ÅŸüpheli Zekeriya Öz'ün ''basit tehdit'' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

DuruÅŸma, Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.