Sosyal Medya

Güncel

'Çok kısa sürede Suriye'ye benzeyebiliriz'

AK Parti Mersin Milletvekili Muhsin Kızılkaya, Suruç'ta SGDF'li gençleri hedef alan bombalı saldırının ardından yaptığı açıklamada,'Çok kısa sürede Suriye'ye ya da başka ülkelere benzeyebiliriz' dedi.



Ajansların haberine göre, AK Parti Mersin Milletvekili Muhsin Kızılkaya'nın Suruç'taki patlamayla ilgili sözleri ÅŸöyle:

"Bugün teröre, ÅŸiddete, bombaya, silaha karşı omuz omuza durmanın günüdür; kendi siyasi kimliklerimizi bir tarafa bırakarak… Allah korusun can kaybı hakkında net bilgiler yok ama 10 kiÅŸinin öldüÄŸü bilgisi var. Bu sayı artarsa bu ülke bunu ne kadar kaldırabilir? Bir ateÅŸ çemberi içinde yaÅŸadığımızı biliyoruz.

Biz de diyoruz ki baÅŸtan beri biz ülkemizi ateÅŸ çemberinin dışında tutuyoruz, bu ateÅŸin kıvılcımların buraya gelmemesi için bir ÅŸeyler yapmak, iç barışı muhafaza etmek, silaha dayalı ortaya çıkacak bir fikre kapılmamak… Çok kısa süre içerisinde biz de Suriye'ye ya da baÅŸka ülkelere benzeyebiliriz.''

'DÄ°NÄ° Ä°NANIÅžLARIMIZI BÄ°R KENARA BIRAKMALIYIZ'

''OrtadoÄŸu'nun demokratik tek ülkesiyiz. Bu istikrarı, bu barışı hakikaten de, nasıl desem, kıskanan bir sürü güç var, yapılanma var. Yanı başımızda Allah adına bomba patlatan cani örgüt var, öte yandan silahtan tekrar bahsedenler var. Bugün PKK yetkilisi silahlanın çaÄŸrılarını yapanlar var. Bütün bunlara karşı, siyasi düÅŸüncelerimizi, dini inanışlarımızı bir kenara bırakmalıyız.

Bu bir katliamdır. Bu katliamın benim siyasi görüÅŸümden baÅŸkasına yapılmış olması bunun katliam olduÄŸunu deÄŸiÅŸtirmez. Hepimiz el ele verip ÅŸiddetli bir karşı duruÅŸ sergilemeliyiz.

IŞİD sadece Türkiye'nin bir sorunu deÄŸil. BaÅŸtan itibaren DAEÅž'in terör örgütü olduÄŸu teÅŸhisini koyan ilk ülke Türkiye'dir. Bu sadece bizim sorunumuz deÄŸil.

Allah korusun büyük ihtimalle DAEÅž parmağı olduÄŸu kesin gibi bir hadiseyle karşı karşıyayız. Bu çıkarsa ortaya, bunun Suruç'la bitmeyeceÄŸini bilmemiz gerekiyor. Dünya hassasiyet göstermediÄŸi sürece, çok enteresan fırsatlar yakalayıp bunu da kullanırlar. Bizim yapmamız gereken ÅŸey, dışardan çok içerde destektir.

Memleketin istikrarı barışı bozulduÄŸu zaman hep birlikte altında kalacağız. Barış bozulursa, istikrar bozulursa, huzursuzluk parti ayrımı yapmaz. Aynı ÅŸekilde etkiler. Bizim çocuklarımızın, torunlarımızın geleceÄŸi tehlikeye girer."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.