Sosyal Medya

Güncel

Suruç'ta patlama: 30 ölü, 100'e yakın yaralı

Urfa'nın Suruç ilçesindeki bir kültür merkezi önünde patlama meydana geldi. 23 kişi olay yerinde, 7 kişi de kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybetti. 76 kişi de yaralandı. Patlama anı kamera tarafından kaydedildi. Urfa'nın Suruç ilçesindeki bir kültür merkezi önünde patlama meydana geldi. 23 kişi olay yerinde, 7 kişi de kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybetti. 76 kişi de yaralandı. Patlama anı kamera tarafından kaydedildi.



Åžanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki Amara Kültür Merkezi önünde patlama meydana geldi.

Åžanlıurfa Valisi Ä°zzettin Küçük, Suruç'taki patlamanın canlı bomba olduÄŸunu kesinleÅŸtirdiklerini söyledi. Vali Küçük, ölü sayısının 28'e yükseldiÄŸini belirterek, "100'e yakın da yaralı var. Canlı bomba ama 18 yaşında mıdır? Yaşı nedir, ne deÄŸildir onu henüz ekiplerimiz, güvenlik güçlerimiz tespit için uÄŸraşıyor."

Vali Küçük, patlamayla ilgili henüz gözaltı olmadığını bilgisini de paylaÅŸtı. 

Åžanlıurfa DBP Ä°l BaÅŸkanı Ä°smail Kaplan, Al Jazeera'ye yaptığı açıklamada, patlamanın Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun Amara Kültür Merkezi önünde açıklama yaptığı sırada gerçekleÅŸtiÄŸini söyledi. Kaplan, olayın intihar saldırısı olduÄŸunu tahmin ettiklerini ve ÅŸüphelinin cesedinin de olay yerinde bulunduÄŸunu belirtti. 

Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Diyarbakır'dan da çok sayıda kara ve hava ambulansı olay yerine doÄŸru yola çıktı. Suruç'tan baÅŸka il ve ilçelere de yaralı sevk ediliyor.

 

Patlama yeri, olayın ardından polis tarafından kordona alındı. [FotoÄŸraf: Abdülkadir Konuksever - Al Jazeera]
 

 

Patlamada hayatını kaybedenlerin birçoÄŸunun Ä°stanbul, Ä°zmir, Ankara ve Diyarbakır'ın da içinde olduÄŸu çok sayıda ilden Suruç'a gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri olduÄŸu belirtiliyor.

3 Bakan bölgeye gidiyor

BaÅŸbakanlık'tan yapılan açıklamada, BaÅŸbakan DavutoÄŸlu'nun, BaÅŸbakan Yardımcısı Numan KurtulmuÅŸ, Ä°çiÅŸleri Bakanı Sebahattin Öztürk ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e bölgeye gidip olayı yerinde inceleme talimatı verdiÄŸi belirtildi.

 

Yaralıların büyük bölümünün getirildiÄŸi Suruç Devlet Hastanesi'nde yaralı yakınlarının bekleyiÅŸi sürüyor
[FotoÄŸraf: Abdülkadir konuksever / Al Jazeera Türk]

 

Görgü tanığı konuÅŸtu

Patlamanın görgü tanığı, Suruç'a Ä°stanbul'dan giden tiyatrocu Murat AkdaÄŸ, "Amara Kültür Merkezi önünde toplanmıştık. Ä°kinci basın açıklaması okunuyordu ki ÅŸiddetli bir patlama oldu. Patlama kalabalığın tam ortasında meydan geldi. Ben en dışta duruyordum. Patlamanın etkisiyle kaçıştık. Kulaklarım uzunca bir süre çınladı. Bir metre yanımda duran arkadaÅŸlar öldü. AkdaÄŸ, durumu ağır olan yaralıların Suruç'tan Urfa ve diÄŸer çevre hastanelere gönderildiÄŸini aktardı." diye konuÅŸtu. Tiyatrocu AkdaÄŸ, Kobani'de tiyatro oyunu sahnelemek için gönüllü olarak Kobani'ye gitmek amacında olduÄŸunu söyledi.

Kobani'ye gideceklerdi

Federasyon öncülüÄŸünde yaklaşık 300 kiÅŸi bu sabah 09.00 sıralarında Amara Kültür Merkezi bahçesinde toplandı. Burada toplu kahvaltı yapan grup, basın toplantısının ardından saat 12.00 sıralarında, Suruç'un karşısında bulunan Suriye'nin Kobani kentine gitmek üzere, sadece özen izinle geçiÅŸ yapılan MürÅŸitpınar Sınır Kapısı'na doÄŸru yürüyüÅŸe geçmeyi planladıkları ifade edildi.

 

Federasyon üyeleri, patlamadan hemen önce Facebook sayfasından bu fotoÄŸrafı paylaÅŸtı.
 

 

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.