Sosyal Medya

Dünya

Çin'in terör klibi dediği film BBC belgeseli çıktı!

Çin yönetiminin "terör propagandası yapan film izliyorlar" diyerek gözaltına aldığı Müslüman turistlerin aslında BBC tarafından hazırlanan Cengiz Han belgeseli izlediği ortaya çıktı



Çin'de otel odasında, "terör propagandası yapan klip izlemek" suçlamasıyla gözaltına alınarak daha sonra sınırdışı edilen turistlerin BBC'nin Cengiz Han belgeseli izlediÄŸi ortaya çıktı. 

Ä°ngiliz Independent Gazetesi'nin haberine göre, Çin'de beÅŸ gün önce "terör" suçlamasıyla gözaltına alınan turistlerle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Gazeteye göre önce gözaltına alınan daha sonra sınırdışı edilen ve çoÄŸunluÄŸunu Ä°ngilitere vatandaşı olan turistler BBC tarafından hazırlanan Cengiz Han belgeseli izliyordu.

Çin devlet medyasından yapılan açıklamada, otelde baskın düzenlenen turistlerin "terör propagandası yapan videolar izlediÄŸi" öne sürülmüÅŸtü. Ä°ddiaya göre polis, turistlerin telefonlarında çeÅŸitli propaganda videoları da ele geçirmiÅŸti. 

Gözaltına alınan grupta 10 Güney Afrikalı, 9 Ä°ngiltere vatandaşı ve bir Hindistanlı bulunuyordu. Turistlerin 47 günlük bir seyahat için 10 Temmuz'da Çin'e geldikleri belirlenmiÅŸti. Ancak turistler seyahatlerini tamamlayamadan sınırdışı edildiler. 

Sınırdışı edilenler, "terörist videoları izlemekle" itham edildiklerini ancak kendilerinin BBC tarafından hazırlanan bir belgeseli izlediklerini kaydetti. Belgeselin MoÄŸol Ä°mparatorluÄŸu'nu anlattığı belirtildi. 

Turistlerden birisi, gözaltına alınmalarının "talihsiz bir yanış anlaşılma"dan kaynaklandığına inandığını söyledi. Turistlerin tamamı herhangi bir soruÅŸturmaya tabi tutulmadan serbest bırakılmış durumda. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.