Sosyal Medya

Coğrafyamız

PKK'dan 'kitlesel savaş' çağrısı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Halkımız silahlanarak örgütlenmelidir, açıklamasında bulundu.



ANF'de yer alan habere göre, 19 Temmuz 2012'de,Rojava yönetiminin PYD'nin eline geçmesinin 3. yıl dönümü sebebiyle Ronahi TV'de katıldığı bir programda konuÅŸan Cemil Bayık, "Rojava Devrimi‘nin 3. yıldönümü baÅŸta Kahraman Rojava halkımız ve özgürlük savaÅŸçıları ÅŸahsında tüm insanlığa kutlu olsun" dedi. Bayık, açıklamalarına ÅŸu ÅŸekilde devam etti:

"ROJAVA DEVRÄ°MÄ°, YÜZYILIN DEVRÄ°MÄ°"

"19 Temmuz Rojava Devrimi büyük bir devrimdir, halkların devrimidir, yüzyılın devrimidir. Hem herkesin gerçeÄŸini ortaya çıkaran hem de herkesin kaderini belirleyen bir devrimdir. Bu açıdan büyük bir devrimdir. Büyük devrimler hem büyük umutlar, hem de büyük düÅŸmanlar yaratırlar. Bugün eÄŸer herkes bu devrimi üzerinde duruyor ve umut kaynağı olarak görüyorsa, devrimin büyüklüÄŸünden dolayıdır. Yine Rojava Devrimi‘ne karşı bu kadar vahÅŸi saldırıların, düÅŸmanlıkların geliÅŸmesi de bundan dolayıdır. Bugün Rojava Devrimi sadece Kürtlerin deÄŸil tüm OrtadoÄŸu'nun yaÅŸamında büyük deÄŸiÅŸimler yaratıyor. Yeni bir yaÅŸam, yeni bir toplum ve yeni bir kiÅŸilik geliÅŸtiriyor."

"ÖNDER APO, TÜM Ä°NSANLIK Ä°ÇÄ°N BÄ°R ARMAÄžAN SUNDU"

"OrtadoÄŸu'da ulus devlet sistemi dağılıyor. Bugün bu durum Irak, Suriye, Mısır ve Libya'da somut yaÅŸanıyor. Bunun yerine bir devlet sistemi de kuramıyorlar. Åžimdi bunun yerine yeni bir sistem geliÅŸiyor. Bu sistem de ÅŸimdi Rojava'da hayata geçirilen demokratik ulus sistemidir. Buradaki örnekte herkes görüyor ki OrtadoÄŸu'daki sorunları sadece bu strateji ve bu siyaset çözebilir. OrtadoÄŸu baÅŸka ÅŸekilde kendini krizden çıkaramaz, kendini istikrara kavuÅŸturamaz. Ä°stikrarın, demokrasinin, kardeÅŸliÄŸin, birliÄŸin, özgürlük ve adaletin de yolu demokratik ulus çözümünden geçer. Bu da Önder Apo'nun düÅŸüncesidir, çözümü projesidir. Önder Apo bu düÅŸünce ile sadece Kürt halkı için ve OrtadoÄŸu için deÄŸil tüm insanlık için büyük bir armaÄŸan sundu. Bugün de bunun öncülüÄŸünü Kürt halkı yapıyor."

"HALKIMIZ SÄ°LAHLANARAK ÖRGÜTLENMELÄ°"

"Halkımız meÅŸru savunma örgütlenmesini ve bilincini de geliÅŸtirmeli. Bu sadece askeri güçlerin büyütülmesi temelinde deÄŸil, halk olarak meÅŸru savunmasını geliÅŸtirmeli. Tüm halkımız silah almalı, bu temelde kendini eÄŸitmeli ve örgütlemeli. DAIÅž ve sömürgeci tüm güçlerin her türlü saldırısına karşı köylerde, kentlerde, mahallelerde yer altı sistemi, tüneller, mevzi sistemi geliÅŸtirmeli. Köyünü, kentini mahallelerini terketmemeli, yaÅŸam olacaksa da kendi topraklarında, ölüm olacaksa da kendi topraklarında olmalı. Rojavayı savunmak tüm Kürdistan'ı savunmaktır. Rojava Devrimine sahip çıkarsak ancak onurlu bir yaÅŸama sahip olabiliriz, bunun için herkes yönünü Rojava Devrimine vermeli ve sahiplenmelidir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.