Sosyal Medya

Güncel

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ışıl ışıl

29 Ekim'de açılması planlanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, bayram sonrasında başlayacak olan ana halat çekim işlemleri için ışıklandırıldı.



Ä°stanbul BoÄŸazı'nda Sarıyer-Beykoz arasında IC Ä°çtaÅŸ-Astaldi JV ortaklığı tarafından yapiÅŸlet devret modeliyle yapımı süren Ä°stanbul'un üçüncü köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde kedi yollarının tamamlanmasıyla birlikte Asya ve Avrupa kıtaları bir kez daha birbirine baÄŸlandı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu adıyla yürütülen, 700'ü mühendis toplam 6 bin 500 personelle 24 saat esasına göre çalıştığı projede, önemli aÅŸama kaydedildi. 322 metrelik yüksekliÄŸiyle dünyanın en yüksek kuleye sahip asma köprüsünün yanı sıra proje kapsamında 22 metrelik çapıyla Avrupa'nın en geniÅŸ delme tünelinin de inÅŸa edildiÄŸi köprüde kedi yolları (catwalk) tamamlandı.

TARÄ°HÄ° KALEDEN MANZARA KEYFÄ°

10 ÅŸeritli olacak, 8 ÅŸeridi karayolu 2 ÅŸeridi ise raylı sistem için ayrılan ve kenar açıklıklarıyla birlikte toplam uzunluÄŸu 2 bin 164 metre olacak olan 3. Köprü'de, kedi yolu montajı ve çelik semerlerin yerleÅŸtirilmesi sonrası aÄŸustos ayı başında ana halat çekimine baÅŸlanması planlanıyor. 24 saat çalışmaların devam ettiÄŸi köprüde, kedi yolu boyunca ışıklandırma yapılarak gece çalışmalarının daha rahat yürütülmesi saÄŸlanıyor.

BoÄŸaz'ın eÅŸsiz güzelliÄŸinin tadını çıkarmak isteyenler özellikle Beykoz Anadolukavağı'ndaki Yoros Kalesi'nden çalışmaları ve manzarayı büyük keyifle izliyor. Ä°stanbullular, BoÄŸaz'ın her iki yakasından bu muhteÅŸem eserin gece görüntüsünün keyfini çıkararak fotoÄŸraf çektiriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.