Sosyal Medya

Dünya

Charlie Hebdo tövbe etti

Ocak ayında Paris’teki merkezine düzenlenen silahlı saldırıda 10 yazar ve çizerini kaybeden hiciv gazetesi Charlie Hebdo Peygamberimiz Hz. Muhammed karikatürü yayımlamama kararı aldı.



Derginin yüzde 40 hissesine sahip Yayın Direktörü Laurent Sourisseau, Alman Stern Dergisi’ne verdiÄŸi demeçte, derginin Hz. Muhammed karikatürü çizmeme prensip kararı aldığını söyledi. “Riss” imzasıyla karikatürler de çizen Sourisseau, “Ä°steyenin istediÄŸini çizebileceÄŸi prensibini savunmak için Muhammed karikatürleri çizdik.Ancak Ä°slam eleÅŸtirisinin esiri olmak istemiyoruz. Müslümanlık’ta bulabileceÄŸiniz hataları diÄŸer dinlerde de bulabilirsiniz” dedi.

ÇÄ°ZERÄ° DE ‘ÇÄ°ZMEM’ DEMÄ°ÅžTÄ°

Charlie Hebdo’nun 7 Ocak’ta saldırısından sonra çıkan ve 8 milyon satışa ulaÅŸan ilk sayısının kapağında yer alan Hz. Muhammed karikatürünün çizeri ‘Luz’ imzalı Renald Luzier, nisan ayında bundan böyle Peygamber’in karikatürünü çizmeyeceÄŸini açıklamıştı. “Sarkozy karikatürü çizmekten bıktığım kadar Muhammed karikatürlerinden bıktım” diyen Luzier, mayıs ayında dergiden ayrıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.