Sosyal Medya

Güncel

PKK çocuklara bakın ne dağıttı

Terör örgütü, Siirt'te çocuklara, güvenlik güçlerince gerçeğiyle ayırt etmesi imkansız olan ve provokatif eylemlerde hedef şaşırtmak amacıyla uzun namlulu silahı andıran oyuncaklar dağıtmış.



Siirt Emniyet MüdürlüÄŸü'nde yapılan yazılı açıklamada, il merkezindeki özellikle emniyet ve askeri lojmanlara yakın bölgelerde ikamet eden 9-15 yaÅŸ arası çocuklara kimliÄŸi belirsiz kiÅŸi ya da kiÅŸilerce uzun namlulu silahları andıran oyuncak silahların dağıtıldığı bildirildi.

Açıklamada, "Bölücü terör örgütüne müzahir ÅŸahıslarca il genelinde meydana gelebilecek muhtemel olaylar öncesinde mahallelerde bu tip oyuncak silahları yaşı küçük çocuklara özellikle dağıttıkları, güvenlik güçlerinin karanlıkta gerçeÄŸiyle ayırt edilmesi mümkün olmayan bu silahları gerçek sanarak, çocuklara yönelik ateÅŸ ettirilmesi suretiyle provokatif eylem hazırlığı içinde oldukları tespit edilmiÅŸtir. Oyuncak silahların olası bir çatışma durumunda hedef ÅŸaşırtmak amaçlı kullanılabileceÄŸi ayrıca çocuklara karşı yapılabilecek herhangi bir saldırının, kamu görevlileri tarafından yapıldığı iddia edilerek vatandaÅŸların emniyet görevlilerine karşı kışkırtılabileceÄŸi bilgisi alındı. Oyun çağındaki çocuklarda, güvenlik güçlerine ve devlete yönelik uzun vadede çatışma zihniyeti oluÅŸturulmaya çalışıldığı deÄŸerlendirilmektedir. Her ne suretle olursa kamu düzenini bozmak isteyenlere karşı gerekli tedbirler alınacak. Bu tür eylemlere karşı halkımızın duyarlı olması en büyük dileÄŸimizdir. Unutulmamalıdır ki, çocuklarımız bizim geleceÄŸimizdir. En büyük sorumluluk kendi ailelerine düÅŸmektedir" denildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.