Sosyal Medya

Güncel

Engellenmek istenen cami açıldı

Üsküdar'da bulunan Validebağ Koru Camisi cuma namazıyla ibadete açıldı



Üsküdar'da bulunan ValidebaÄŸ Koru Camii cuma namazıyla ibadete açıldı. VatandaÅŸların yoÄŸun ilgi gösterdiÄŸi cami, beÄŸeniyle karşılandı. 

Cuma hutbesi Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir tarafından okunurken, Üsküdar Belediye BaÅŸkanı Hilmi Türkmen, Ä°stanbul BaÅŸ Vaizi Mustafa Akgül ve vatandaÅŸlar birlikte cuma namazını kıldı.

Üsküdar Belediye BaÅŸkanı Hilmi Türkmen, namazın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bugünün Üsküdar için ayrı bir bayram günü olduÄŸunu ifade ederek, ÅŸunları kaydetti:



"Çok güzel bir camimizi ibadete açmış olduk, hayırlı uÄŸurlu olsun. EmeÄŸi geçenleri tebrik ediyorum. Camimiz gerçekten bu bölgede ciddi anlamda bir ihtiyaç olarak düÅŸünülen bir yerde yapılmış oldu. Ä°htiyacı da giderdi ama görüldüÄŸü kadarıyla yeterli de deÄŸil. MaÅŸallah cemaati bol bir cami olacaÄŸa benziyor."

Caminin yapılış aÅŸamasındaki yaÅŸanan bazı sıkıntıları unuttuklarını ifade eden Türkmen, "Unutmak istiyoruz. Onlar gereksiz bir takım polemiklerdi ama bütün milletimiz de unuttu artık. Unutulmayacak olan bir ÅŸey, bu eserdir" dedi.

Cami cemaatinden Murat AltuntaÅŸ ise caminin otopark alanına yapıldığını belirterek, ÅŸunları söyledi:

"Mahalle içerisinde herkesin ihtiyacını gören, sevgi, saygı, huzur ve anlayış içerisinde herkesin gelip ibadetini yapabileceÄŸi bir cami. Ä°nsanlar artık yazları çocuklarını Kuran kursuna getirebilirler, cenazelerini burada kaldırabilirler. ValidebaÄŸ Korusu da yerinde duruyor. Herkesi buraya davet ediyoruz. Türkiye'nin ihtiyacı olan kardeÅŸlik, birlik beraberlik burada. Buyursunlar gelsinler, buranın tadını çıkarsınlar."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.