Sosyal Medya

Bilim Teknoloji

Otonom araçtan yaralanmalı kaza

Google’ın otonom aracının yaralanmalı ilk kazasını yaptığı açıklandı. Kazada yaralananlar tedavilerinin ardından taburcu edildi.



Google tarafından geliÅŸtirilen kedi kendine trafikte yol alabilen sürücüsüz araçlardan birinin yaralanmalı bir kaza yaptığı açıklandı. Yaklaşık 1 milyon kilometredir test edilen araçların karıştığı bu kaza insanların yaralanması ile sonuçlanan ilk kaza. 1 Temmuz’da yaÅŸanan kazada araçtakiler hafif ÅŸekilde yaralandı. 

Firmadan yapılan açıklamaya göre kaza, ABD’nin Mountain View bölgesinde gerçekleÅŸti. KavÅŸakta duran Google’ın aracına arkadan gelen ve duramayan bir baÅŸka araç çarptı. Firmanın SUV türündeki aracında biri ÅŸöför (ABD’deki kurallar gereÄŸi otonom araçlarda ÅŸöför koltuÄŸunda birinin oturması gerekiyor) toplamda 3 kiÅŸi yaralandı. Kaza sırasında diÄŸer aracın fren yapmadığı ve yaklaşık 27 km hızla çarpışmanın gerçekleÅŸtiÄŸi açıklandı. 

Kazada hafif yaralanan Google’ın aracındaki sürücü ve ve yolcular hastaneye kaldırıldı. Araçtakilerin durumlarının iyi olduÄŸu ve hastanedeki tedavinin ardından taburcu edildikleri açıklandı. 

Yaralanmalı ilk kaza

Google’ın 6 yıldır test ettiÄŸi otonom sürüÅŸ özelliÄŸe sahip araçları daha önce de kazalara karışmıştı. Google’ın verdiÄŸi bilgilere göre bugüne kadar bu araçlar 14 kez kaza yaptı.    

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.