Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mesut Barzani'den 'bağımsızlık' çıkışı

IKBY Başkanı Barzani: 'Bağımsızlık ve boyunduruk seçenekleriyle karşı karşıyayız. Hiçbir şekilde boyunduruğu seçmeyeceğiz. Tercihimiz bağımsızlıktır'



Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) BaÅŸkanı Mesut Barzani, "Bağımsızlık ve boyunduruk seçenekleriyle karşı karşıyayız. Hiçbir ÅŸekilde boyunduruÄŸu seçmeyeceÄŸiz. Tercihimiz bağımsızlıktır" dedi. 

Barzani, Erbil ve Musul cephelerindeki PeÅŸmergeleri ziyaretinde yaptığı konuÅŸmada, "Kürtler için altın bir fırsat doÄŸmuÅŸtur. Kürtler baÅŸarının zirvesindedir. Böyle bir süreçte birilerinin iki yönetimli bir Kürdistan'dan bahsetmesi çok ilginçtir. Ä°nanıyorum ki Kürdistan halkı böylelerinin cevabını verecektir" ifadelerini kullandı. 

Ä°sim vermeden Celal Talabani liderliÄŸindeki Kürdistan Yurtseverler BirliÄŸi'ni (KYB) ve Genel BaÅŸkanlığı'nı NoÅŸirvan Mustafa'nın yaptığı Goran Hareketi'ni eleÅŸtiren Mesut Barzani, ÅŸunları söyledi: 

"Kürdistan'ın iki yönetimli olmasından bahsedenler, tarihten ders almamıştır. Milletimiz bu kadar ÅŸehidi ve kurbanı, 'Kürdistan parçalansın' diye vermedi. Hiç kimse bunu hayal dahi edemez. Hiç kimse Kürdistan bölgesini bölemez, parçalayamaz. Kürdistan bölgesinin birliÄŸinden ve bütünlüÄŸünden razı olmayanlar, baÅŸka bir yeri tercih etmekte özgürdür. YaÅŸamını Kürdistan dışında sürdürebilir."

Barzani, bağımsızlık vurgusu yaptığı konuÅŸmasında, "Milletimizin tarih boyunca verdiÄŸi mücadele Kürtlerin boyunduruk altında kalması için deÄŸildi. Åžehitleri, birilerinin emri altında kalmak için vermedik. DüÅŸmanlar bize karşı hiçbir zulmü yapmaktan geri durmadı. DüÅŸman elinden geleni ardına koymadı. Ancak, milletimizin iradesini kıramadı. Halkımız bundan itibaren böyle bir acı tecrübeyi yaÅŸamak ve baÅŸkalarının ateÅŸinde yanmak zorunda deÄŸildir. Kendimize güvenmeliyiz. Halkımızı bu sıkıntılı süreçten kurtarmak zorundayız. 'Bağımsızlık' ve 'boyunduruk' seçenekleriyle karşı karşıyayız. Hiçbir ÅŸekilde 'boyunduruÄŸu' seçmeyeceÄŸiz. Tercihimiz bağımsızlıktır"deÄŸerlendirmesinde bulundu. 

Mesut Barzani, Musul operasyonundan önce, yerel halkın kentin yönetiminde söz sahibi olmasının güvence altına alınması gerektiÄŸini de dile getirdi. 

Bu konuda tarafların birbirine güvenmesini isteyen Barzani, "Musul halkı bir daha felaketle karşılaÅŸmamalı ve baskı altında olmamalıdır" ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.