Sosyal Medya

YaÅŸam

Türkiye yollarda ölüyor

Ramazan Bayramı’nın ilk iki günü 52 kazada en az 48 kişi öldü, 248 kişi de yaralandı. Önceki 2 günde ise 38 kazada en az 34 kişi öldü, 214 kişi yaralandı.



Türkiye’de Ramazan Bayramı öncesi ve bayramın birinci gününde en az 76 trafik kazası gerçekleÅŸti. Bu kazalarda en az 64 kiÅŸi öldü 377 kiÅŸi yaralandı.

Anadolu Ajansı’nın verdiÄŸi kaza haberlerine göre ise, bayramın birinci günü ve gecesinde 38 kazada en az 30 kiÅŸi öldü, 163 kiÅŸi yaralandı.

Bayramın ikinci günü ise en az 14 kaza daha yaÅŸandı. Kazalarda ölü sayısı 18, yaralı sayısı 85 oldu. Eski HDP Milletvekili Sabahat Tuncel de Malatya'da geçirdiÄŸi kazada kolunu kırdı.

DoÄŸan Haber Ajansı’na göre bayram öncesi çarÅŸamba ve perÅŸembe günleri de dahil son dört günde 66 kiÅŸi hayatını kaybetti, 336 kiÅŸi de yaralandı. 

Bayramın birinci günü en çok ölümün gerçekleÅŸtiÄŸi kaza EskiÅŸehir’de meydana geldi. Aynı aileden 5 kiÅŸi öldü, 1 kiÅŸi yaralandı.En çok yaralının olduÄŸu kaza ise Rize’de meydana geldi. Sahil yolunda otomobil ve otobüsün çarpışması sonucu 1 kiÅŸi öldü, 36 kiÅŸi yaralandı.

Trafik polisleri ve jandarma ekipleri, ÅŸehirlerarası yollarda denetimlerini sıklaÅŸtırdı. Kontrollerde kazasız bir sürüÅŸ için alınması gereken tedbirleri sürücülere anımsatılsa da kazaların önüne geçilemiyor.

Kaynak: AA, DHA
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.