Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mursi'den bayram mesajı

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Mursi, Mısırlıların Ramazan Bayramı'nı kutladı...



Ajansların haberine göre; Mısır'ın darbeyle görevinden uzaklaÅŸtırılan seçilmiÅŸ ilk CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi, Mısırlılara askeri darbeyle yarım kalan devrimi tamamlamaları çaÄŸrısı yaptı.

"DEVRÄ°MCÄ° VE ÖZGÜRLÜKÇÜ DURUÅžUNUZ KUTLU OLSUN"

Mursi'nin resmi Facebook sayfasında yayımlanan Ramazan Bayramı mesajında, "Büyük Mısır halkı bayramınız mübarek olsun, devrimci ve özgürlükçü duruÅŸunuz kutlu olsun. Bu zindanlarda geçen her gün hepimizin sırtlandığı adalet davasına inancım artıyor. Devrim baÅŸladı ve sonuna kadar tamamlayacağız. Her geçen gece zalimlerin zayıflığı ve zavallılığını daha derinden idrak ediyorum. Gözümde küçülüyorlar" ifadesi kullanıldı.

"YÖNETÄ°MLERÄ°NÄ°N SON ÖLÜM ÇIRPINIÅžLARI OLARAK GÖRÜYORUM"

Mısır devriminin, pragmatistlerle ilkeli duruÅŸ benimseyenler arasında süre gelen devrimler tarihinde hassas bir aÅŸamadan geçtiÄŸi ve bundan sonra medeniyetler tarihinde layık olduÄŸu yeri elde edeceÄŸi kaydedilen mesajda, "Ben, vatanımızı yakıp küle çeviren, erdemli insanların kanına giren, halkını yoksullaÅŸtıran, yüce vatanın onurunu ve makamını alçaltanların hükümleri ve daraÄŸaçlarını, yönetimlerinin son ölüm çırpınışları olarak görüyorum" deÄŸerlendirmesinde bulunuldu.

"MISIRIMIZI BU DÄ°KTATÖRLÜÄžÜN ELÄ°NDEN KURTARACAÄžIZ"

'Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'' ibaresiyle sonlanan bayram mesajında, ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Biz vatanımızı omuzlarımızda taşıyacağız. Devrimimizi zaferle sonuçlandıracağız. Devrimin deÄŸerlerini ve hedeflerini yücelteceÄŸiz ve Mısırımızı bu diktatörlüÄŸün elinden kurtaracağız. Azmim ve iÅŸtiyakım zayıflamadı. Zafere olan güvenimin ise sınırı yok. Devriminizi tüm halklar okuyacak. Åžu halde vatanınızın kurtuluÅŸ yolu devriminizi tamamlayın. Birlik olun tefrikadan kaçının. ÇekiÅŸmeyin. Sonra sahip olduÄŸunuz güç elinizden gider. Bayramınız mübarek olsun. Muzaffer devriminiz kutlu olsun"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.