Sosyal Medya

Güncel

Kestel'de oruç tutmayana dayak iddiası yalanlandı

BirGün, SoL, Yön Haber Kestel'de Alevi ailenin oruç tutmadığı için dayak yediğini iddia etti, haber tahmin edileceği üzere yalanlandı.



"Oruç tutmadığı için dayak yedi" haberleri Türkiye için artık bir klasik.. Ramazan'ın bitmesine iki gün kala yine böyle bir asılsız bir iddia ortaya atıldı. BirGün, ve SoL'un haberine göre, Bursa'nın Kestel ilçesinde Alevi bir aile dayak yemiÅŸti. Haber yalanlandı ve aslında ne olduÄŸu ortaya çıktı.

İşte olayın aslı;

Kestel'de oturan Nurgül ve Daimi Gül çifti, çocukları 10 yaşındaki Murat ile birlikte dün saat 19.00 sıralarında Ahmet Vefik PaÅŸa Mahallesi'nde bulunan Kent Parkı'na gitti. Daimi Gül, dondurma isteyen oÄŸluna para verdi. Çocuk da parkta Åžentürk Kırdudu'nun iÅŸlettiÄŸi büfeye giderek dondurma almak istedi. Bu sırada tezgahta bulunan Åžentürk Kırdudu'nun oÄŸlu Can Kırdudu, dondurma isteyen Murat Gül'e iÅŸinin olduÄŸunu söyleyerek bir süre beklemesini istedi.

Bunun üzerine anne ve babasının yanına dönen Murat Gül, kendisine dondurma verilmediÄŸini söyleyince buna sinirlenen Nurgül Gül büfeye gidip Can Kırdudu ile tartıştı. Bu sırada iÅŸyerine gelen Daimi Gül de çocuÄŸa tokat attı.

BAÅžINA KÜREKLE VURMUÅžLAR

Daha sonra iÅŸyerinden ayrılan Gül çifti yürüyerek evlerine giderken, olayı öÄŸrenince arkalarından gelen Åžentürk Kırdudu ile yanında bulunan ve adı öÄŸrenilemeyen arkadaşının saldırısına uÄŸradı. YaÅŸanan kavgada yaralanan Gül çifti Åževket Yılmaz EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kafasına kürek ile vurulan Daimi Gül yoÄŸun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

50 KİŞİ BÜFEYE SALDIRDI

Olayı öÄŸrenen Gül çiftinin yakınları, saat 22.00 sıralarında Kent Parkı'na gelerek Åžentürk Kırdudu'ya ait büfeyi taÅŸladı. Yaklaşık 50 kiÅŸiden oluÅŸan grubu polis dağıttı. Åžentürk Kırdudu gözaltına alınırken, kavgada Daimi Gül'ün kafasına kürek ile vuran ve adı açıklanmayan ÅŸüpheli ise aranıyor.

Olayla ilgili açıklama yapan yetkililer, "Kavga çocuklar yüzünden çıktı. Sosyal medyada yer aldığı gibi oruç tutulup tutulmaması nedeniyle deÄŸil. Bunu, yaralanan Nurgül Gül de söylüyor" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.