Sosyal Medya

Dünya

Finlandiya'da Müslümanlara dev cami

Finlandiya'da yaşayan Müslümanlar başkent Helsinki'ye büyük bir cami inşa etmek için çalışma başlattı.



Finlandiya'da yaÅŸayan Müslümanlar baÅŸkent Helsinki'de içerisinde cami ve Müslümanlar için çeÅŸitli hizmetleri bünyesinde barındıracak dev bir kompleks inÅŸa etmek için ÅŸehir yönetimine proje sundu.

Åžehir yönetiminden cevap beklenen proje ile ilgili olarak Fin devlet televizyonu YLE'ye açıklamada bulunan Kültür ve Din Forumu (FOKUS) baÅŸkanı Ilari Rantakari, "Cami inÅŸaatının baÅŸlangıç aÅŸamasının giderlerinin Bahreyn Kraliyet ailesi tarafından karşılanacağının taahhüt edildiÄŸini" söyledi.

Ä°nÅŸaatın geriye kalan giderlerinin ise farklı uluslararası kaynaklardan saÄŸlanacağını belirten Rantakari, proje yönetiminin ise Finlandiya'da kurulacak bir vakıf tarafından yürütüleceÄŸini ifade etti.

Maliyetinin 100 milyon avroyu geçebileceÄŸi tahmin edilen caminin baÅŸkent Helsinki'de kayda deÄŸer simgelerden birisi olacak yapının nerede inÅŸa edileceÄŸine dair karşılıklı istiÅŸareler yapıldığını açıklayan FOKUS baÅŸkanı Rantakari, ÅŸehirdeki Müslümanların yoÄŸunlukta yaÅŸadığı Kalasatama bölgesinin en uygun yer olabileceÄŸini ifade etti.

Projenin yönetim kısmında ise FOKUS dışında Finlandiya Müslüman BirliÄŸi ve Finlandiyalı Müslüman Kadınlar TopluluÄŸu'nun  yer alacağı açıklandı.

BaÅŸkent Helsinki'de daha önce 12 bin metrekarelik bir alana yapılması gündeme gelen Guggenheim Müzesi projesi büyüklüÄŸünden dolayı tartışmalara sebep olmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.