Sosyal Medya

Sağlık

Her 10 kişiden birinin ruh sağlığı bozuk

Dünya Sağlık Örgütü, dünya genelinde yaklaşık her 10 kişiden birinin ruh sağlığının bozuk olduğunu ve her yıl 900 bin kişinin intihar ettiğini açıkladı.



Dünya SaÄŸlık Örgütü'nün (DSÖ) yayımladığı "2014 Ruh SaÄŸlığı Atlası" ile ilgili BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuÅŸan DSÖ Ruh SaÄŸlığı Birimi yetkilisi Fahmy Hanna, dünya genelinde saÄŸlık çalışanlarının sadece yüzde 1'inin ruh saÄŸlığı hizmeti verdiÄŸine dikkati çekti.
Hanna, dünya genelinde ortalama her 10 bin kiÅŸiye, düÅŸük ve orta gelirli ülkelerde ise her 100 bin kiÅŸiye bir ruh saÄŸlığı ve hastalıkları uzmanı düÅŸtüÄŸünü söyledi.
2014 Ruh SaÄŸlığı Atlası'na göre, az geliÅŸmiÅŸ ülkelerde yıllık kiÅŸi başına yapılan ruh saÄŸlığı harcaması 2 doların altında kalırken, geliÅŸmiÅŸ ülkelerde bu harcama 50 doların üzerine çıkabiliyor.

EN YAYGIN Ä°KÄ°NCÄ° ÖLÜM SEBEBÄ° Ä°NTÄ°HAR

"Dünya genelinde yaklaşık her 10 kiÅŸiden birinin ruh saÄŸlığının bozuk olduÄŸu" belirtilen Atlas'ta, "Her yıl 900 bin kiÅŸi intihar ediyor ve gençler arasındaki en yaygın ikinci ölüm sebebi intihar" ifadesine yer verildi.
Her 4 kiÅŸiden birinin hayatlarının belli dönemlerinde ruhsal bozukluk geçirdiÄŸi ve ruh saÄŸlığı ciddi anlamda bozuk olan her 4 kiÅŸiden 3'ünün ise hiçbir tedavi almadığına dikkati çekilen Atlas'ta, 2030 yılına kadar depresyonun getirdiÄŸi yük açısından ilk sıraya yerleÅŸeceÄŸi ve küresel bir kriz olacağı uyarısında bulunuldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.