Sosyal Medya

Coğrafyamız

Sığınmacılar bu bayrama da yersiz yurtsuz giriyor

Bu Ramazan da evlerinden uzak giren Suriyeli Semra Halil, "Çadırlarda bayram temizliğinin yanı sıra özellikle çocuklarımızın bayramlık elbiselerini temin ediyor ya da eksiklerini tamamlamaya çalışıyoruz" dedi



Türkiye'deki çadır ve konteyner kentlerde yaÅŸayan Suriyeli aileler, Ramazan Bayramı hazırlıklarına baÅŸladı.

Ramazanın son günlerinde bayram telaşına giren Suriyeliler, kendileri için tahsis edilen çadırlarda çocuklarıyla bayram temizliÄŸine baÅŸladı. Çadırların içini temizleyen, halı, battaniye ve giysilerini yıkayarak bayrama temiz girmeyi amaçlayan Suriyeliler, marketlerden de bayram alışveriÅŸlerini yapıyor.

Çadırlarına ziyarete gelecek misafir ve akrabalarına ikram etmek için yöresel tatlı ve pastalar da hazırlayan Suriyeliler, kendi evlerindeki gibi olmasa da bayramı yakınlarıyla kutlamayı amaçlıyor.

Akçakale ilçesindeki Süleyman Åžah Konaklama Tesisleri'nde yaÅŸayan Suriyeli Abdulfettah Hüsni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerinde olduÄŸu gibi çadır kentte de bayram hazırlıkları yapıldığını söyledi.



Ülkelerinin bayram geleneÄŸini yaÅŸatmaya çalıştıklarını belirten Hüsni, "Tabii ki çadır insanın kendi evi gibi olamaz ama elimizden geldiÄŸi kadar bayramı yaÅŸamaya çalışıyoruz. Bize her konuda yardımcı olan Türk yetkililerine çok teÅŸekkür ediyorum" dedi.

Semra Halil de ilk olarak çadırların içini ve çevresini temizlediklerini ifade etti.



Kendilerine saÄŸlanan imkanlardan dolayı Türkiye'ye minnettarlığını dile getiren Halil, ÅŸunları kaydetti:

"Çadırlarda bayram temizliÄŸinin yanı sıra özellikle çocuklarımızın bayramlık elbiselerini temin ediyor ya da eksiklerini tamamlamaya çalışıyoruz. Bayramda gelecek misafirlerimize ikram etmek için çeÅŸitli tatlı ve unlu mamuller hazırlıyoruz. Bayramda yakınlarımızın Suriye'deki mezarlarını ziyaret edemeyeceÄŸiz ve bu bizi çok üzüyor ama buradan onlara birer Fatiha okuyoruz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.