Sosyal Medya

EÄŸitim

Hukuk fakültelerindeki kontenjan sınırlamasına onay

Danıştay, hukuk lisans programında kontenjan sınırlamasının devamına karar verdi.



Danıştay 8. Dairesi, hukuk lisans programına, TM-3 puan türüyle girilebileceÄŸine ve baÅŸarı sırası en düÅŸük 150 bininci sıradaki adayların yerleÅŸtirileceÄŸine iliÅŸkin iÅŸlemlerin yürütmesinin durdurulması istemini reddetti.

ÇocuÄŸu üniversite sınavına giren bir öÄŸrenci velisi, 2015 hukuk lisans programına TM-3 puan türüyle girilebileceÄŸine ve hukuk programlarına baÅŸarı sırası en düÅŸük 150 bininci sıradaki adayların yerleÅŸtirme iÅŸlemine alınarak kontenjan dahilinde yerleÅŸtirilmesine iliÅŸkin ÖSYM Kılavuzunun yayımlanması ve uygulanmasına dair YÖK Genel Kurulu iÅŸlemi ile hukuk tercihi yaptırılmaması iÅŸleminin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştayda dava açtı. 

Dava dilekçesinde, 2014 yılında "Hukuk" lisans programına TM-2 puan türüyle girilebiliyorken, 2015 ÖSYS Kılavuzunda "Hukuk" lisans programına artık TM-3 puan türüyle girilebileceÄŸinin açıklandığı belirtildi. 

Hukuk programlarına baÅŸarı sırası en düÅŸük 150 bininci (150.000) sırada olan adayların yerleÅŸtirme iÅŸlemine alınarak kontenjan dahilinde yerleÅŸtirilmesine de karar verildiÄŸi hatırlatılan dilekçede, böylelikle herhangi bir baraj uygulamasının söz konusu olmadığı bir durumda hazırlıklarına baÅŸlayan binlerce öÄŸrencinin bu iÅŸlem nedeniyle maÄŸdur olduÄŸu savunuldu. 

YÖK'ÜN SAVUNMASI

Davalı YÖK BaÅŸkanlığının savunmasında ise iÅŸlemle öÄŸrencinin alt yapısına uygun seçim yapılması ve kaliteyi artırmak amacının güdüldüÄŸü, getirilen sınırlamanın kamu yararına daha uygun olduÄŸu, diÄŸer alanlara yönelik de benzer çalışmaların yapılacağı kaydedildi.

Danıştay 8. Dairesi, davayla ilgili ilk incelemesini yaptı.

Daire, hukuk lisans programına, TM-3 puan türüyle girilebileceÄŸine ve baÅŸarı sırası en düÅŸük 150 bininci sıradaki adayların yerleÅŸtirileceÄŸine iliÅŸkin iÅŸlemlerin yürütmesinin durdurulması istemini oy birliÄŸiyle reddetti.

 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.