Sosyal Medya

Dünya

Terör devleti İsrail çıldırdı: Her şeyi yaparız!

Terör devleti İsrail, İran'la Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (P5+1 ülkeleri) arasında nükleer müzakerelerde varılan anlaşmanın onaylanmasını engellemek için gerekli tüm diplomatik çabayı göstereceğini belirtti.



Ä°srail DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Tzipi Hotovely, yaptığı yazılı açıklamada, "Bu anlaÅŸma, Ä°ran tarafından yönetilen ÅŸer eksenine ÅŸartlı teslim olmanın tarihi bir boyutunu temsil ediyor. Ä°srail devleti bu anlaÅŸmanın onaylanmasını engellemek için gerekli tüm diplomatik çabayı gösterecektir" ifadesini kullandı.

Yakın bir gelecekte bu anlaÅŸmanın hayata geçirilmesinin çok vahim olduÄŸunu söyleyen Hotovely,"Bölgedeki terör faaliyetlerini geniÅŸletmesi, OrtadoÄŸu'da istikrarsızlığı yayması ve nükleer bir ülke olmaya doÄŸru büyük aÅŸama kaydetmesi için Ä°ran'a enerji veriliyor" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

KATÄ°L NETANYAHU: TARÄ°HÄ° BÄ°R HATA

Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu, Ä°ran'la BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (P5+1 ülkeleri) arasında varılan anlaÅŸmayı "tarihi bir hata" olarak nitelendirdi.

Hollanda DışiÅŸleri Bakanı Bert Koenders'le Kudüs'te yaptığı görüÅŸmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Netanyahu, "Bu anlaÅŸma ile ilgili detaylara daha sonra deÄŸineceÄŸim ama ondan önce ÅŸunu söylemek istiyorum; ne pahasına olursa olsun bir anlaÅŸma yapmak istediÄŸinizde sonuç bu olur" dedi.

"Yansıyan ilk haberlere bakarak Ä°ran'la varılan nükleer anlaÅŸmanın dünya için tarihi bir hata olduÄŸunu söyleyebiliriz" diyen Netanyahu, ÅŸunları kaydetti:

"Ä°ran'ın nükleer silah kapasitesine ulaÅŸmasını önlemesi gereken tüm alanlarda geniÅŸ kapsamlı tavizler verildi. Buna ek olarak Ä°ran, terör makinasına benzin doldurarak OrtadoÄŸu ve dünya çapındaki saldırganlığına, yayılmacılığına devam etmek için yüz milyarlarca dolar alacak. GörüÅŸmeler devam ederken bile "Amerika'ya ölüm" sloganları atanlara daha da fazla taviz vermek isteyen müzakerecileri durdurmak mümkün deÄŸildir.

''Ä°SRAÄ°L'DEKÄ° TÜM LÄ°DERLERE SESLENÄ°YORUM''

Bir anlaÅŸma imzalama arzusunun her ÅŸeyden daha güçlü olduÄŸunu bildiÄŸimiz için bunu önlemeye çalışmadık. Biz Ä°ran'ın nükleer silah edinmesini önlemek için çalıştık ve bu çabamız hala geçerli. Ä°srail'deki tüm liderlere sesleniyorum; ÅŸimdi ehemmiyetsiz politikaları bırakarak, Ä°srail'in güvenliÄŸi ve geleceÄŸi için bu en verimli çalışmanın ardında birleÅŸme zamanı."


Ä°ran'la BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (P5+1 ülkeleri) arasında Viyana'da süren nükleer müzakerelerde anlaÅŸmaya varıldığı bildirilmiÅŸti.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.