Sosyal Medya

Dünya

İspanya 'ayakbastı vergisi' alacak

İspanya bundan sonra ülkeye giriş yapacak yabancılardan 'ayakbastı vergisi' alacak



Ä°spanya ülkeyi ziyaret edecek misafirlerden ayakbastı vergisi almaya hazırlanıyor. Ä°lk önce Barcelona kentinde baÅŸlayan bu uygulamanın yakında baÅŸkent Madrid'de de yürürlüÄŸe konulacağı açıklandı. Madrid'i ziyaret edecek her turisten hotel giriÅŸinde 1 euro tahsil edilecek. Bu para ayakbastı vergisi olarak Belediye kasasına girecek. Bu 1 euroyu yerli turistlerin de ödeyeceÄŸi öÄŸrenildi. Madrid Belediyesi'nin yaptığı hesaplamalara göre bu ugulamayla yılda 30 milyon euro gelir toplanması bekleniyor.
 
GeçtiÄŸimiz günlerde de Barcelona Belediyesi kente gelen turist sayısındaki artışa dikkat çekerek bölgedeki turistik yatırımları bir yıllığına askıya aldıklarını duyurmuÅŸtu. Belediye ayrıca kent içindeki tarihi yerlerin ziyaretlerine kota uygulaması getirmiÅŸti. 
 
Bu arada Ä°spanya'nın diÄŸer turistik beldelerinden biri olan Kanarya Adaları Özerk Yönetimi BaÅŸkanı Fernando Clavijo Batlle da adalara fazla turist istemediklerini açıkladı. Batlle, geçen yıl adaları 13 milyon turistin ziyaret ettiÄŸine dikkat çekerek "Tam Pansiyon" sisteminden ÅŸikayetçi olduÄŸunu bunun ne kendilerine ne de ada ensafına yarar getirdiÄŸini savundu. Turistlerin tam pansiyonla hotele kapanarak hiç bir harcama yapmadığını da ileri süren Fernando Clavijo Batlle "Ä°sterse bize 20 milyon turist gelsin. Ellerini cebine atıp esnafa para bırakmadıktan sonra bu turistin yararı olmaz. Bu yüzden az ancak harcama yapan turist istiyoruz" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.