Sosyal Medya

Coğrafyamız

'700 milyon dolarlık yolsuzluk' iddiası

ABD gazetesi Wall Street Journal’ın Malezya Başbakanı Rezak hakkında ortaya attığı 700 milyon dolarlık yolsuzluk iddiası Malezya’yı karıştırdı.



Malezya'yı sarsan iddia ilk olarak 3 Temmuz tarihinde ABD merkezli Wall Street Journal Gazetesi'nde yayımlandı. Gazete haberinde Malezya BaÅŸbakanı Necib Rezak'ın danışma kurulu baÅŸkanlığını yürüttüÄŸü yarı devlet fonu 1MDB'nin hesabından 700 milyon dolarlık usulsüz iÅŸlem yapıldığını yazdı. Ä°ddiaya göre söz konusu tutarın aktarıldığı hesap da BaÅŸbakan Necib Rezak'a aitti.

Malezya polisi haberin hemen ardından olayla ilgili soruÅŸturma baÅŸlattı. Ancak bir yandan Rezak'a rakipleri istifa için baskı yaparken Malezya polisinden de son derece ÅŸaşırtıcı bir açıklama geldi. Malezya Emniyet Genel Müdürü Halid Ebubekir, soruÅŸturmada ülkeye ekonomik sabotaj yapıldığına dair ÅŸüphelerin de söz konusu olduÄŸunu ve konunun araÅŸtırıldığını söyledi. Ebubekir, Malezya'ya yönelik mali sabotajın yanı sıra BaÅŸbakan Rezak iktidarının devrilmesinin de amaçlanmış olabileceÄŸini belirtti.

“SAHTE OLABÄ°LÄ°R”

Malezya Polis Åžefi, merkez bankası personeli de dahil olmak üzere söz konusu belgeyi sızdırmış olmasından ÅŸüphelenilen herkesin soruÅŸturulacağını söyledi. Ayrıca belgelerin sahte olup olmadığının anlaşılması için de detaylı bir inceleme yapılacak. Ebubekir “Bu belgeleri sızdırdığı veya sahte iÅŸlem yaptığı tespit edilen kim olursa olsun adalet karşısında sorumlu tutulacak” dedi.

‘DEVLETÄ°N PARASINI ÇALMADIM'

Necib de daha önce yaptığı açıklamada, söz konusu hesabın kendisine ait olup olmadığını söylememiÅŸti. Ancak BaÅŸbakan Necib, hiçbir zaman devletin parasını kiÅŸisel menfaatleri için kullanmadığını belirterek olanları “siyasi sabotaj” olarak nitelemiÅŸ ve istifa çaÄŸrılarını da reddetmiÅŸti.

PARTÄ°SÄ° ARKASINDA

Ä°ktidardaki Ulusal Malay Partisi de BaÅŸbakan Necib'in arkasında olduÄŸunu ve iddiaların sabotaj amaçlı olduÄŸuna inandığını duyurmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.