Sosyal Medya

Güncel

IŞİD Türkiye'yi tehdit etti

IŞİD'in Türkçe yayın yapan www.darülhilafe.com adlı internet sitesi, bir duyuru yayınlayarak Türkiye'nin kendilerine yönelik baskı ve engellemelere devam etmesi halinde, ülkeyle farklı bir sayfa açacakları tehdidinde bulundu.



Ajansların haberine göre, IŞİD, Suriye'nin Rakka kentinde Türkçe yayın yapan internet sitesi www.darülhilafe.com aracılığıyla Türkiye'yi tehdit etti.
Site yönetimi, son günlerde Türkiye'nin çeÅŸitli illerinde IŞİD'e yönelik operasyonlar düzenlenmesi ve sitelerinin kapatılması nedeniyle tehdit dolu sözler içeren bir duyuru yayınladı.

Söz konusu site, IŞİD propagandası yapıldığı gerekçesiyle Türk Telekominasyon Kurumu tarafından 12 Temmuz Pazar günü eriÅŸime kapatılmıştı.

"SON ZAMANLARDA TÜRKÄ°YE DEVLETÄ°NÄ°N..."

Sitede yer alan tehdit duyurusunda, "TaÄŸut Türkiye devleti darulhilafe.com sitemizi kendi ülkesinde eriÅŸime kapatmıştır. Son zamanlarda Türkiye devletinin Müslümanlara yönelik yapmış olduÄŸu baskılar açıkça hissedilir olmuÅŸtur. Gerek muhacir kardeÅŸlerimizin yakalanması, gerekse Türkiye vatandaşı olan Müslümanların tutuklanması ve son olarak basın özgürlüÄŸümüzü kısıtlanmaya çalışan Türkiye devleti muvahhid Müslümanlara düÅŸmanlığını izhar etmiÅŸtir" denildi.
Duyuru, ÅŸöyle devam ediyor: "Türkiye'de her türlü fuhuÅŸ, zina, gay, kumar, içki vs. siteleri ve bunların ihtiyaç duydukları tüm basın yayın araçlarını sınırsızca kullanırlarken sadece dini yayın yapan ve OrtadoÄŸu'daki Müslümanların durumunu göstermeye çalışan basın yayın araçlarına engelleme yapılmaktadır. Ä°bnelere demokrat olanlar Müslümanlara bir türlü demokrat olamadılar. Türkiye devletine her gün deÄŸiÅŸik ÅŸekillerde saldırı yapıp, ülke içinde araba yakma, asker, polis öldürme, yol kesme, haraç toplama ve daha saymaya gerek duymadığımız ve her türlü Türkiye devletine saldırı yapanlar diledikleri ÅŸekilde basın ve yayın araçlarını sınırsızca kullanmaktadırlar."

"Åžu ana kadar Türkiye'ye hiçbir saldırı yapmayan ve hiçbir ÅŸekilde zarar vermeyen Müslümanların özgürlükleri kısıtlanmaya ve bu konudaki engellemeleri devam edip artarsa Müslümanların da buna karşılık verebileceÄŸini unutmasınlar" tehdidinin yer aldığı duyuruda" Türkiye devletinden beklentimiz; Türkiye devletine hiçbir zararı olmayan Müslümanlara yönelik yapmış olduÄŸu engellemeleri bir an evvel kaldırmasıdır. Ve bu anlamda Müslümanlara yönelik baskısını kaldırmasıdır. Bu baskı ve engellemeler devam ederse Türkiye devletiyle farklı bir sayfa açacağımızı duyururuz" ifadeleri kullanıldı.

www.darülhilafe.com adlı haber sitesi IŞİD medya bakanlığı birimi tarafından 5 ay önce Rakka'da faaliyete geçirilmiÅŸti. Hilafetin olduÄŸu topraklar anlamına gelen darülhilafe adlı site, IŞİD lehine yaptığı haberlerle dikkat çekmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.