Sosyal Medya

Güncel

Gezicilerin 'Emirgan' oyunu tutmadı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Emirgan'da kesilen ağaç hakkında açıklama yaptı.



Ä°stanbul Emirgan'da, aÄŸaçların iÅŸletmelerin manzarasını engellediÄŸi için kesildiÄŸi iddiaları sosyal medyayı karıştırmıştı. Çok geçmeden iddiaların asılsız olduÄŸu ortaya çıktı. Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi (Ä°BB) konuyla ilgili açıklama yaptı.

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi (Ä°BB), Emirgan'da kesilen aÄŸacın, tüm çalışmalara raÄŸmen kurumasının ardından kesildiÄŸini bildirdi.

Ä°BB Park ve Bahçeler Daire BaÅŸkanı Ä°hsan ÅžimÅŸek, Emirgan'da kesilen aÄŸaca iliÅŸkin yaptığı yazılı açıklamada, "Park ve Bahçeler Daire BaÅŸkanlığı olarak görevlerimizden birisi de aÄŸaçları kontrol etmek. Bu aÄŸaçları korurken vatandaÅŸların can güvenliÄŸini de saÄŸlamak belediyemizin görevlerinden bir tanesi" ifadelerine yer verdi.

Bu çalışmanın aÄŸaç yetiÅŸme ÅŸartlarına çok uygun olmayan ve sahil kesimlerinde tuz baskısına, yoÄŸunluÄŸuna ve serpintisine maruz kalan bölgelerde yapıldığını aktaran ÅžimÅŸek, ÅŸunları kaydetti:

"Emirgan'da yapılan bu çalışmada herhangi bir anıtsal deÄŸeri olmayan diÅŸbudak aÄŸacı iki yıl evvel kurumaya baÅŸlamıştı. Hayata döndürebilmek için belirli ilaçlamalar ve budamalar yapıldı. Çalışmalardan cevap alınamadı ve kurudu. Ekiplerimiz, orman mühendislerimiz ve orman fakültesinden hocalarının da gelip incelemesinden sonra kaldırıldı. Bu sabah da yerine sahil kesimlerine uygun, tuz baskısına uygun, 20 yaşında bir ılgın aÄŸacı dikildi. Bu çalışma Ä°stanbul'da ve bütün ÅŸehirlerde uygulanan bir çalışmadır."

YERÄ°NE YENÄ°SÄ° DÄ°KÄ°LDÄ°

Ä°BB, Emirgan sahilinde kuruduÄŸu için kesilen aÄŸacın yerine yeni, yetiÅŸkin aÄŸaç dikti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.