Sosyal Medya

Coğrafyamız

İhvan'a bağlı bin 300 kurumun mal varlığına el kondu

Mısır'da bir buçuk yılda Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na bağlı bin 300 kurumun mal varlığına el konulduğu bildirildi.



Mısır'da bir buçuk yılda Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı'na (Ä°hvan) baÄŸlı bin 300 kurumun mal varlığına el konulduÄŸu bildirildi.

Hükümet tarafından oluÅŸturulan Ä°hvan'ın mal varlığı dosyasını inceleyen komitenin baÅŸkanı Ä°zzet Hamis, yaptığı basın açıklamasında, bir buçuk yıl içerisinde Ä°hvan'a baÄŸlı bin 300 sivil toplum kuruluÅŸunun mal varlığına el konulduÄŸunu belirtti.

Söz konusu kurumların "Mısır hükümeti tarafından terör örgütü sayılan Ä°hvan" yetkilileri tarafından yönetildiÄŸinin tespit edildiÄŸine dikkati çeken Hamis, mal varlığına el konulan kurumların yönetiminin Sosyal Dayanışma Bakanlığı'na geçtiÄŸini kaydetti.

Hamis, "Komite, itirazlar neticesinde bazı kurumların mal varlığının el konulmasına karşı çıkan mahkeme kararlarına itiraz etti. Herhangi bir kuruluÅŸun Ä°hvan ile baÄŸlantılı olmadığı ortaya çıkarsa mal varlığına el koyma kararı da ortadan kalkar" ifadelerini kullandı.

Kahire Mahkemesi, 23 Eylül 2013'te, "Ä°hvan'ın ve baÄŸlı tüm oluÅŸumların faaliyetlerinin yasaklanması, teÅŸkilatın kapatılması ile taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulması" kararı vermiÅŸti. Mahkeme ayrıca Ä°hvan'ın el konulan mal varlığını inceleyecek bir komite oluÅŸturulması yönünde karar almış, Ocak 2014'te Ä°zzet Hamis baÅŸkanlığındaki komite kurulmuÅŸtu.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından oluÅŸturulan geçici yönetim, 25 Aralık 2013'te Ä°hvan'ı "terör örgütü" ilan etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.