Sosyal Medya

Güncel

Emniyette alarm! 81 ile 'acil' koduyla duyuruldu

KCK'nın ateşkesin sona erdiğini açıklamasının ardından EGM 81 ilin emniyetine "Acil" koduyla bir yazı geçerek, PKK'nın silahlı eylemlerine karşı alarma geçilmesini istedi.



KCK'nın ateÅŸkesin sona erdiÄŸini açıklamasının ardından EGM 81 ilin emniyetine "Acil" koduyla bir yazı geçerek, PKK'nın silahlı eylemlerine karşı alarma geçilmesini istedi.

KCK çözüm sürecinin tıkandığını belirterek; 2012 sonu baÅŸlatılan, 2013 yılı Nevruz’unda kamuoyuna duyurulan ateÅŸkesin sona erdiÄŸini ve ilk hedefin inÅŸaatı süren askeri amaçlı barajlar olduÄŸunu açıkladı. Bu açıklamalarla birlikte Ardahan, AÄŸrı, Siirt ve Mardin'de inÅŸaatı süren yol ve barajlara PKK terör örgütü saldırdı. Ardahan'da askerle de çatışan PKK'ın açılım sürecini hiçe sayması üzerine güvenlik birimleri alarma geçti.

EYLEM YAPABÄ°LÄ°RLER

Emniyet Genel MüdürlüÄŸü'de 81 ilin emniyet müdürlüklerine "Acil" koduyla bir yazı geçti.Yazıda ;"PKK terör örgütünün silahlı ve bombalı eylemlerine karşı dikkatli olunması gerektiÄŸi" bildirildi. PKK'nın son günlerde ÅŸehir ve kırsal alanda hareketlenmelerin olduÄŸu istihbarat raporlarına da yansıdı.

POLÄ°SE SALDIRI

Mardin’in Nusaybin Ä°lçesi’nde PKK’nın gençlik yapılanmasına üye bir grup Abdullah Öcalan’a tecrit uygulandığını iddia ederek eylem yaptı. Eyleme müdahale edilen polise molotof kokteyli atıldı. Göstericilerin dağıldığı ara sokaklardan KalaÅŸnikof tüfekle açılan ateÅŸte 1 polis memuru bacaklarından yaralandı.

AkÅŸam

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.