Sosyal Medya

Dünya

YPG'de savaştı İsrail'e geri döndü

Kanada asıllı İsrailli kadın asker, Irak'ta YPG'yi eğiterek Suriye'de IŞİD ile mücadele ettikten sonra İsrail'e döndü



PYD saflarında savaÅŸan Kanada asıllı Ä°srail vatandaşı Gill Rosenberg Irak'ta IŞİD ile mücadele ettikten sonra evine döndü. Ä°srail internet sitesi Ynet'in haberine göre Gill Rosenberg, Irak'ta Kürt PeÅŸmerge güçlerini eÄŸitip YPG ile birlikte Suriye'de IŞİD'e karşı mücadele ettikten sonra, bir hafta önce Irak'tan ayrılıp pazar günü Ä°srail'e geri döndü. Rosenbeg, Ynet'e verdiÄŸi röportajda "evdeyim ve iyiyim geri dönmeye niyetim yok. Ä°srail'e geri döneceÄŸimden hiç emin deÄŸildim. Benimle beraber savaÅŸan bir çok arkadaşımı orda bıraktım, zor günler geçirdim"dedi. 

Ä°srail iç güvenlik istihbarat teÅŸkilatı Åžin-Bet, Rosenberg'in, 2014 Kasım ayında Kürt güçlerini birleÅŸtirmek için  Irak'a gittiÄŸini 2015 yılı baÅŸlarına kadar Suriye'de olduÄŸu açıklamıştı. Åžin-Bet'in Rosenberg'i Ä°srail'e döndükten sonra Kürt PeÅŸmerge güçleri ile birlikte savaÅŸması konusunda sorguya çektiÄŸini söyledi. Rosenberg, Irak'ta silahlı Kürt gruplarına askeri eÄŸitim verdikten sonra Suriye'ye geçerek IŞİD ile mücadeleye katılmıştı.

Ynet'e verdiÄŸi röportajda Rosenberg, bir hafta önce Irak'ı terkedip Paris üzerinden Ä°srail'e döndüÄŸünü söyledi. Habere göre, karışık siyaset ve askeri dinamikler, Ä°ran'ın bölgede gittikçe artan varlığı Rosenberg'i bölgeden ayrılmaya zorlayan sebepler.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.