Sosyal Medya

Coğrafyamız

'İsrail saldırıları hayat onuru bırakmadı'

İsrail'in geçen yıl Gazze'ye düzenlediği saldırılarda yıkılan evleri ruhsatsız olduğu gerekçesiyle savaş mağduru sayılmayan, yardımlardan mahrum kalan Filistinli bedeviler, geleceklerinden endişe duyuyor.



Anadolu ajansı'nın haberine göre, Gazze Åžeridi'nin kuzeyindeki Ä°zbet Beyt Hanun bölgesinde bir barakada yaÅŸayan Ebu Åžebab ailesi, savaÅŸ maÄŸduru onlarca aile gibi maddi ve manevi sıkıntılarla mücadele ediyor.

Aile bireyleri, "insan yaÅŸayamaz" dedikleri tek göz barakanın aşırı sıcaklar nedeniyle daha da katlanılmaz bir hal almasından, su, elektrik ve kanalizasyon ÅŸebekesi yokluÄŸu nedeniyle çektikleri çileden yakınıyor.

Evin hamile hanımı Raniya Ebu Şebab, zor hayat şartlarının beraberinde getirdiği sağlık sorunlarını anlatırken, kaynana Semire Halid ise "İsrail saldırıları hayat onuru bırakmadı" dedi.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'nın (UNRWA) kendilerini savaÅŸ maÄŸduru listesine kaydetmediÄŸine ve Filistin Bayındırlık ve Ä°skan Bakanlığı'ndan da evleri ruhsatsız olduÄŸu gerekçesiyle olumsuz cevap aldıklarına deÄŸinen Semire, "Bu zor ÅŸartların yanında yönetim ve kurumların dışlamalarına da tahammül ediyoruz" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.