Sosyal Medya

Güncel

'O uyarıdan sonra Demirtaş'ı gören olmadı'

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, partisinin Diyarbakır İl Koordinasyon Toplantısında yaptığı konuşmada, HDP ve Selahattin Demirtaş'ı sert bir dille eleştirdi.



AK Parti Grup BaÅŸkanvekili Mahir Ünal, partisinin Diyarbakır Ä°l Koordinasyon Toplantısında yaptığı konuÅŸmada, HDP ve Selahattin DemirtaÅŸ'ı sert bir dille eleÅŸtirerek, "Peki seçimler bitti, Sellahattin DemirtaÅŸ iki gün konuÅŸtu. Üçüncü gün vasileri devreye girdiler mi? Nasıl konuÅŸması gerektiÄŸi konusunda onu uyardılar mı? Uyardılar ve o uyarıdan sonra 5 gün Selahattin DemirtaÅŸ'ı gören olmadı" dedi.
 
Liluz Otel'de düzenlenen toplantıda Ä°l BaÅŸkanı Muhammed Akar'ın konuÅŸmasının ardından kürsüye çıkan Ünal, bir partinin tek başına demokratik sistemi inÅŸa edemeyeceÄŸini söyledi. Ünral, "Demokratik sistemi, bir parti tek başına inÅŸa edemez. Çünkü demokratik sistemin paydaÅŸları diÄŸer siyasal partilerdir. DiÄŸer siyasal partilerin demokratik sistem inÅŸasına katkı sunması gerekir" dedi.
 
Türkiye'de bugünkü durumda siyasal partilerin demokratik bir sistem inÅŸaasına destek vermediklerini, 13 yıldır tek hedef olarak Ak Parti'yi iktidar yapmamak olarak seçtiklerini ileri süren Ünal, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:
 
"Bir lobi oluÅŸturdular, aynen kurdukları cümle ÅŸu; Her ne pahasına olursa olsun, AKP'den kurtulmalılıyz. Yani Türkiye'nin ekonomisi çükmüÅŸ, Türkiye'nin kazanımları kaybolmuÅŸ, onların umurunda deÄŸil. AKP'den kurtulalım. 2015 seçimlerinde AKP'den kurtulamadınız ama, hedeflediÄŸiniz, yan yana gelerek, koalisyonlar, ittifaklar kurarak, dışarda ve içerde iÅŸbirliÄŸi yaparak AK Parti'nin iktidar olmasını engellediniz. Tamam da toplumun önüne koyacak bir planınız, projeniz, vizyonunuz var mı? Yok. E biz bütün enerjimizi, bütün projemizi AK Parti'yi iktidar olmaması için kurmuÅŸtuk. diyorlar. Böyle siyaset olmaz. Bu tür siyasetçilerden de, demokratik sistem inÅŸa etmelerini bekleyemeyiz. Ve bunun adı da siyaset deÄŸildir." 
 
"EY HDP, HANGİ DEĞİŞİKLİĞE GİTTİNİZ?"
 
Kürt sorunun çözümü konusunda geçmiÅŸte devletin güvenlikçi bir anlayışla ve sadece askeri yöntemlerle sorunu çözmeye çalıştığını hatırlatan Ünal, ÅŸunları söyledi:
 
"Peki birileri de bu sorunun çözümü için bir yöntem bulmuÅŸlardı, buldukları yöntem neydi? Silahlı mücadele, deÄŸil mi? Buradan soruyorum ey HDP ve devamı olan partiler; siz bu sorunun çözümüyle ilgili hangi deÄŸiÅŸikliÄŸe gittiniz? Siz hala silahın vesayetini kabul ediyor musunuz? Evet ediyorsunuz. Siz hala demokratik siyasetin güçlü olması için bir irade ortaya koyuyor musunuz? Hayır koymuyorsunuz. Ve sizle terörle, ÅŸiddetle, ölümle aranıza kesin bir çizgi koyuyor musunuz? Koymuyorsunuz. Biz bu ülkede bu milletin sandıkta teceli eden iradesinin üzerindeki her türlü vesayeti tasfiye ettik. Ä°ÅŸte bu kadrolar yaptı bunu. Bu ülkede askeri yargı, bürokratik vesayetleri tasfiye ettik. Her ÅŸey gözünüzün önünde cereyan etti. Biz millet iradesi üzerinde hiç bir güç tanımıyoruz diyerek, sadece ve sadece milletin sandıkta verdiÄŸi kararı kıldık mı? Kıldık." 
 
"UYARIDAN SONRA DEMÄ°RTAÅž'I 5 GÜN GÖREN OLMADI"
 
Seçimlerde halkın Ak Parti'ye tek başına iktidar olması için yetki vermediÄŸini ifade eden Ünal, "Bakın 2015 seçimlerinde millet bize dedi ki; sana yüzde 41 oy veriyorum ama tek başına iktidar olma yetkisi vermiyorum dedi. Biz ne dedik? Başımız gözümüz üstüne dedik. Çünkü aslolan milletin iradesidir, söz de karar da milletindir" dedi. 
 
HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ'ı da eleÅŸtiren Mahir Ünal, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:
 
"Seçimler bitti, Sellahattin DemirtaÅŸ iki gün konuÅŸtu. Emanet oylardan filan bahsetti. Üçüncü gün vasileri devreye girdiler mi? Nasıl konuÅŸması gerektiÄŸi konusunda onu uyardılar mı? Uyardılar. Hatta HDP'yi yumuÅŸak siyaset gütmekle suçladılar. Ve o uyarıdan sonra beÅŸ gün Selahattin DemirtaÅŸ'ı gören olmadı. Böyle siyaset yapılmaz. Bunun adı siyaset deÄŸildir. Silahların gölgesinde siyaset olmaz. Siyaset irade iÅŸidir. Ä°radenize sahip çıkarsınız, iradenizi hiç kimseye kiralamazsınız." 
 
"BÄ°ZÄ° IŞİD'ÇÄ° YAPTILAR"
 
IŞİD'i Bakanlar Kurulu Kararı ile terör örgütü ilan etmelerine ve ÖSO ile PeÅŸmerge'nin Kobani'ye geçiÅŸine izin vermelerine raÄŸmen IŞİD'çi olmakla suçlandıklarını kaydeden Mahiri Ünal, "Suriye'de Esed döneminde, Kürt kardeÅŸlerimizin vatandaÅŸlık hakkı var mıydı? Yoktu. Biz Esed ile görüÅŸmemizde Kürt kardeÅŸlerimizin haklarını masada Esed ile görüÅŸüyorduk. Ve CumhurbaÅŸkanımız, o günkü BaÅŸbakanımız diyordu ki; Kürtler'in hakkını ver. O gün biz, o coÄŸrafyanın mazlumu olan Kürt kardeÅŸlerimizin hakkını o gün savunurken, bugün mü savunmayacağız? Bugün de savunuyoruz, savunacağız. Kobani saldırıya uÄŸradığında, 200 bin Kürt kardeÅŸimize kucağımızı açtık. Kobani düÅŸmesin diye ÖSO ve PeÅŸmerge’yi kendi toprağımızdan biz göndermedik mi? Ama ne yaptılar? Bizi IŞİD'çi yaptılar. Biz ki Bakanlar Kurulu Kararı ile IŞİD'i terör örgütü ilan ettik. Ve bölgede IŞİD'le gerçek anlamda mücadele eden ve geçiÅŸleri engelleyen tek ülkeyiz" ifadelerini kullandı.
 
"IŞİD'E KATILMAK Ä°STEYEN 1300 KİŞİYÄ° GERÄ° GÖNDERDÄ°K"
 
Her olumsuzluÄŸa raÄŸmen IŞİD'e katılmak isteyen 1300 kiÅŸiyi geldikleri ülkelerine geri gönderdiklerini IŞİD ile ilgili 15 bin kiÅŸinin yakalandığını belirten Ünal, ÅŸöyle konuÅŸtu:
 
"1300 kiÅŸiyi kaynak ülke dediÄŸimiz geldikleri ülkelere göndermiÅŸiz, 15 bin kiÅŸiyi yakalamışız. Ama gönderdiÄŸimiz kaynak ülkeler, tekrardan kendi ülkelerinden IŞİD'e katılmak için bizim gönderdiÄŸimiz kiÅŸilerin tekrar çıkmasına göz yummuÅŸlar. Biz Suriye'de Kürt, Arap, Türkmen ayırımı yapmazken bunlar ayırım yapıyorlar. Kürt olunca kıyamet koparıyorlar, Arap ve Türkmen olunca ses çıkarmıyorlar. Olmaz iÅŸte bu. Bunun adı mazlumun yanında olmak deÄŸil, bunun adı ırkçılıktır. Biz Suriye'de PYD'nin inisiyatif kaybetmesine dönük ne yaptık? Salih Müslim Türkiye'ye geldiÄŸinde biz ona, Esed'e pozisyon almasını ve muhalif Ulusal Suriye Konseyi dediÄŸimiz 114 ülkenin desteklediÄŸi Suriye Ulusal Konseyi ile birlikte hareket etmesini istediÄŸimizde soruyorum size PYD, neden Esed ile birlikte hareket etmeyi tercih etti? Buna raÄŸmen biz, Kobani'de mazlumların yanındaydık. Kürt oldukları için deÄŸil, insan oldukları için yanındaydık."
 
"2009'DA DA YÜZDE 38'E DÜÅžTÜK AMA 2 YIL SONRA YÜZDE 50'YE ÇIKTIK"
 
7 Haziran seçimlerinde Diyarbakır'da alınan kötü sonucu hatırlatan Ak Parti Grup BaÅŸkan Vekili Mahir Ünal, "Özellikle Diyarbakır'da aldığımız sonuçtan dolayı gönlünüzün buruk olduÄŸunu biliyorum. Ama kardeÅŸlerim ÅŸundan emin olun siyaset böyledir. Biz 2009 yılında yüzde 38 oy oranına düÅŸtük mü? DüÅŸtük. Ama ne yaptık? Oturup muhasebemizi yaptık, gerekli özeleÅŸtirimizi yaptık. 2 yıl sonra yüzde 50'ye çıktık. Allah'ın izniyle biz gerekli muhasebelerimizi yaparız. Diyarbakır'da yeniden yüzde 45'lere, yüzde 50'lere döneriz, buna inanın, kendinize güvenin, kendinize inanın ve asla burada biz yalnız bırakıldık psikolojisine asla inanmayın" dedi.


KAYNAK: DHA 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.