Sosyal Medya

Dünya

Ä°srail'de 'Yahudi kimliÄŸi'ne onay

İsrail Yasama İşleri Bakanlık Komisyonu'nun, İsrail'i 'Yahudilerin ulusal devleti' olarak tanıyan kanun tasarısını onayladı...



Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Ä°srail Radyosu'nun haberine göre Komisyon, Likud Partisi milletvekili Benny Begin'in sunduÄŸu ve Ä°srail'i Yahudilerin ulusal devleti olarak gören kanun tasarısını Knesset'e (Ä°srail meclisi) sunulmak üzere onayladı.

Kanun tasarısında Ä°srail'in, Yahudi kimliÄŸinin vurgulanmasının yanı sıra özgürlük, adalet ve barış temelleri üzerine kurulu, demokratik bir ülke olarak kabul edildiÄŸi ifade edildi.

Kanun tasarısıyla ilgili konuÅŸan Knesset'teki Arap milletvekili Üsame es-Sadi, "Yasama komisyonunda devletin Yahudi kimliÄŸinin vurgulandığı bu kanunun onaylanması, Araplara karşı ırkçı her türlü kanunu onaylayan saÄŸcı bir hükümetin varlığında garip bir durum deÄŸil" dedi.

Sadi, "Araplar olarak, Yahudilerin her ÅŸey üzerinde hak iddia etmesini saÄŸlayan ve biz Arapları azınlık haline getiren bu kanunların yürürlüÄŸe girmesine engel olacağız" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.