Sosyal Medya

Coğrafyamız

Yahudiler, hasat zamanı zeytin ağaçlarını katletti!

İsrailli Yahudi yerleşimcilerin bu kez Batı Şeria'nın Beytullahim kenti yakınlarında Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını ateşe verdi.



Yahudi yerleÅŸimcilerin Batı Åžeria'nın Beytullahim kenti yakınlarında Filistinlilere ait zeytin aÄŸaçlarını ateÅŸe verdiÄŸi bildirildi. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Yahudi yerleÅŸimciler Nehhalin beldesinde zeytin aÄŸaçlarıyla ekili bir alanı ateÅŸe verdi.

Çıkan yangında ise Filistinlilere ait aÄŸaçların yarısı yandı. YerleÅŸimciler önceki gün de Salfit yakınlarındaki bir bahçeden 800 zeytin fidanını sökmüÅŸlerdi.

SALDIRILARI ÖZELLÄ°KLE HASAT ZAMANI YAPIYORLAR

Batı Åžeria'nın bazı kentlerinde yaÅŸayan Filistinliler, geçimlerini zeytin aÄŸaçlarından saÄŸlıyor. Yahudi yerleÅŸimciler, zaman zaman kırsal kesimlerde bulunan bahçelere saldırıyor.

Saldırıların özellikle de zeytin hasadının baÅŸladığı mevsimlerde arttığı ifade ediliyor. Dünyanın farklı ülkelerinden getirilerek Ä°srail yönetiminin iÅŸgal politikası çerçevesinde Batı Åžeria ve DoÄŸu Kudüs'e yerleÅŸtirilen Yahudi yerleÅŸimcilerinin silah taşımaları ve Filistinli sivilleri zaman zaman sözlü ya da fiziksel olarak taciz etmeleri, yerel halk ile yerleÅŸimciler arasında sürtüÅŸmelere neden oluyor.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.