Sosyal Medya

Coğrafyamız

3 günde 40 gözaltı

Son üç günde IŞİD’e katılmak için Suriye’ye gitmek isteyen yabancı uyruklu 40 kişi, Gaziantep'te gözaltına alındı. Sadece bugün 25 kişi yakalandı.



Gaziantep Emniyet MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele Åžube ekipleri, deÄŸiÅŸik ülkelerden havayoluyla Türkiye'ye gelen çok sayıda yabancının, yolcu otobüsüyle Gaziantep'e geçeceÄŸi bilgisi üzerine harekete geçti. Cuma gününden itibaren otogarda çalışma baÅŸlatan polis, kente gelen ve Irak Åžam Ä°slam Devleti'ne (IŞİD) katılabileceÄŸi öngörülen yabancıları tek tek yakaladı.

Bazıları yanlarında eÅŸ ve çocuklarıyla gelen kiÅŸiler, polisler tarafından gözaltına alındı. Bugün öÄŸle saatlerinde de polisler, Åžehirlerarası Otobüs Terminali’nde düzenlenen operasyonla 25 kiÅŸiyi gözaltına aldı. Son 3 gün içerisinde gözaltına alınan kiÅŸi sayısı ise 40.

Yakalananlar Dağıstan, Özbekistan ve Rus uyruklu. 0-12 yaÅŸ arası çocukların dışında yakalananların 9'u erkek, 10'u kadın. 

SaÄŸlık kontrolü tamamlanan yabancı uyruklu kiÅŸiler, daha sonra Terörle Mücadele Åžubesi'ne götürüldü. Büyük bölümü Suriye'ye gitmek için Gaziantep'e gittiklerini belirtti. Ä°fadeleri alınanlar,  'cihada katılmak' ve Ä°slam Devleti'ne 'hicret etmek' istediklerini söyledi. 

Polis, yabancı uyruklu ÅŸüphelilerin, sınır dışı edilmek üzere Göç Ä°daresi Ä°l MüdürlüÄŸü’ne teslim edileceklerini bildirdi.

Kaynak: Al Jazeera ve DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.