Sosyal Medya

Güncel

Mardin'de 1 polis yaralandı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK'nın gençlik yapılanması Y-DGH üyesi bir grup polisle çatıştı, açılan ateşle 1 polis yaralandı.



PKK'nın gençlik yapılanması Y-DGH üyelerinden oluÅŸan bir grup, Mardin'in Nusaybin ilçesindeki Ahmet Kaya Köprüsü üzerinde barikat kurarak yolu trafiÄŸe kapatmak istedi.

Olay yerine gelen polis ekiplerinin "dağılın" uyarısına havai fiÅŸek, elyapımı patlayıcı ve molotofkokteyliyle karşılık veren gruba polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Müdahale sonrasında grup ara sokaklara kaçtı. Bu esnada uzun namlulu silahla açılan ateÅŸte bir polis memuru bacağından vurularak yaralandı.

Yaralı polis Nusaybin Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi, durumu iyi.

Pazar günü de Ardahan'ın Göle Belediyesi'ne ait aracı gasp eden PKK'lılar jandarmayla çatışmıştı. Çatışma bölgesinde PKK'lıların taradığı minibüste 1 kiÅŸi ölürken, 2 kiÅŸi yaralanmıştı. Örgüt, AÄŸrı ve IÄŸdır'da da durdurduÄŸu üç TIR'ı da ateÅŸe vermiÅŸti. 

Nusaybin ile karşısındaki Suriye'nin Kamışlı kenti arasındaki bölgeye askerler tarafından güvenlik ve yasadışı geçiÅŸleri engellemek için hendek kazılmasına tepki gösteren YDG-H'liler de polisle çatışmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.