Sosyal Medya

Şarap içilmesi yerine namaz kılınması ızdırap mı veriyor?

Çözüm-Der Genel Başkanı Avukat Ercan Ezgin, AK Saray'ın odalarında şarap içilmesi yerine namaz kılınmasının birilerine acı ve ızdırap verdiğini belirtti.



Merkezi Diyarbakır'da bulunan Çözüm için Sivil Ä°nisiyatif DerneÄŸi (Çözüm-Der) Genel BaÅŸkanı avukat Ercan Ezgin, CumhurbaÅŸkanı ve AK Saray'a yapılan eleÅŸtirilere anlam veremediÄŸini belirtti. Yapılan eleÅŸtirilerin dozunu aÅŸarak hakarete vardığını kaydeden Ezgin, yüzde 52 ile halkın seçtiÄŸi ilk Reisi Cumhur'a ve Ak Saray ile ilgili tartışmaları sert biçimde eleÅŸtirdi.

"O kadar sorun ve sıkıntı varken Cumhurbaşkanı Yerleşkesi sorgulanıyor"

Türkiye'nin sınırlarındaki sıkıntıların ve yangın yerine dönen OrtadoÄŸu'daki geliÅŸmelerin, koalisyon ve ülkenin geleceÄŸine yönelik sıkıntılar karşısında, ulusal menfaat ve güvenlik tartışması yapılması ve yol açıcı çözüm önerileri sunulması gerektiÄŸi bir ortamda ülke gündemini haksız ve hukuksuz iÅŸgal eden, edep sınırlarını zorlayan, CumhurbaÅŸkanlığı yerleÅŸkesinin klozetinden tutun, çay bardağına varana kadar oluÅŸturan boÅŸ ve yapay tartışmaların abesle iÅŸtigal bir hal aldığını kaydeden Çözüm-Der Genel BaÅŸkanı avukat Ercan Ezgin, ÅŸunları söyledi:

"Åžunu net bir ÅŸekilde ortaya koymak lazım ki seversiniz sevmezsiniz ancak Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve halkı temsil eden seçilmiÅŸ bir CumhurbaÅŸkanlığı makamına yönelik, aÅŸağılayıcı ve tahkir edici seviyedeki ifadeler siyasi nezaketten uzaktır. Oy veren yüzde 52'lik milletin iradesine de büyük saygısızlıktır. Demokrasi tarihi çok kısa olan Türkiye Cumhuriyeti devleti, hemen hemen her on yılda bir askeri darbe ve ihtifallerle, balyozlarla, buldozerlerle yerlere serilmiÅŸ ve halkın iradesi hep yok sayılmıştır.

"YETER ARTIK SÖZ MÄ°LLETÄ°NDÄ°R"

Yıl 2007 iken cumhur ve cumhuriyetin başını artık askeri vesayetler veya onların desteÄŸiyle bir kısım oligarÅŸik yapılar deÄŸil de 'halk referandumla seçsin' dendi, büyük kıyamet koptu, 'halk kendi kendini yönetemez, halk kendi temsilcisini seçemez, halk cahildir' dediler ancak büyük yanlışa düÅŸtüler çünkü halk artık eski halk deÄŸildi, demokratik standartlarını ve muhakeme gücünü yükseltmiÅŸti ve "Yeter Artık Söz Milletindir" dedi.

"Dindar CumhurbaÅŸkanı vesayet ve kast sisteminin beklenti ve çıkarlarını yerle bir etti"

Halkın yüzde 52'sinin evet oyuyla göreve gelen ve ilk defa halkın oyuyla seçilen bir CumhurbaÅŸkanı, hele dindar CumhurbaÅŸkanı birçok vesayet ve kast sisteminin beklenti ve çıkarlarını yerle bir etti. Askeri vesayetin kalelerinden ve manevi sembollerinden olan Çankaya köÅŸkünden çıkıp kapıları her gün halkın birçok kesimine açık olan ve ev sahipliÄŸi yapan, modern bir külliyeye yerleÅŸti. Haftanın birçok günü tüm kesimlerle toplu buluÅŸma ve programlarla adeta panayır yerine dönen, görkemli görünüÅŸüyle onur ve gurur duyulması gereken bir CumhurbaÅŸkanlığı makamı sizleri niye rahatsız ediyor.

"Åžarap-rakı yerine oruç-namaz acı ve ızdırap veriyordur"

GeçmiÅŸ birçok CumhurbaÅŸkanlığı dönemi gibi makam odalarında ÅŸarap ve rakının yerine oruç ve namazın bulunması, hemen yanı başında mimarisiyle gözleri kamaÅŸtıran bir camide ezanların okunması mı acaba bazılarına acı ve ızdırap veriyordur. Bunlarla beraber CumhurbaÅŸkanlığın makamının 1071 rakımlı Çankaya'ya geri gelmesi, halka kapalı açık cezaevine girmesi, halkıyla olan bağını koparması, halkın da CumhurbaÅŸkanlığı makamına eski dönemler gibi ayak dahi basamaması, 7 yıllık görev süresinde doÄŸunun birçok ilindeki başı olduÄŸu Cumhura tekbir buluÅŸma yapmayan ve bulutlarda halka uzak yaÅŸayan geçmiÅŸ birçok CumhurbaÅŸkanı gibi yaÅŸamasını istemek baÅŸta halka ve halkın iradesine büyük nezaketsizliktir, ne

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.