Sosyal Medya

Güncel

Sabah Gazetesi: PKK 5 bin çocuğu kaçırdı

Haberde yer alan iddiya göre: 'PKK'nın çatışmalarda kaybettiği militan kaybını Doğu ve Güneydoğu illerinde yaşayan çocukları kaçırarak kapatmaya çalıştığı belirtildi.'



Güvenlik birimlerinin ortaya çıkardığı bilgileri kaynak gösteren haberde, DoÄŸu ve GüneydoÄŸu bölgelerinde yaÅŸayan çocukların PKK tarafından kaçırıldığı iddia edildi.

Sabah Gazetesi'nde yer alan iddiaya göre; Güvenlik birimleri son iki yılda PKK saflarında Suriye ve Irak'ta yaÅŸanan çatışmalarda ölenlerin çoÄŸunun çocuk denilecek 15 - 18 yaÅŸ aralığında olmasına dikkat çekmiÅŸ ve bu çocukların en ön saflarda çatıştığını belirtmiÅŸti.

PKK'nın çatışmalarda kaybettiÄŸi militan kaybını DoÄŸu ve GüneydoÄŸu illerinde yaÅŸayan çocukları kaçırarak kapatmaya çalıştığı belirtildi. Kaynaklar çoÄŸunluÄŸu 15-18 yaÅŸ aralığında olan çocukların "Kürt Koridoru kurulacak", "Özerk bölge olacak" diyerek kandırdıkları ya da baÅŸka yollarla kaçırdığı ifade edildi.

Kaçırılan çocukların sayısının son 7 ayda 5 bine ulaÅŸtığını belirtti. Örgütün, çocuklara 3 haftalık hızlandırılmış çatışma eÄŸitimi verip ateÅŸin ortasına attığı öÄŸrenildi. Çocukların Suriye'deki Rojava ve Kuzey Irak'taki Åžengal bölgelerine gönderildiÄŸi ve ön saflarda savaÅŸtırıldıkları belirlendi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.