Sosyal Medya

Güncel

Gazetecilere karikatür davası başladı

Fransız Charlie Hebdo mizah dergisinin Hz. Muhammed'i tasvir ettiği karikatürleri köşelerine taşıyan Cumhuriyet Gazetesi yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan'ın yargılanmalarına başlandı.



Ä°stanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruÅŸmaya 4,5 yıla kadar hapisleri istenen Cumhuriyet Gazetesi yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan katılmadı. Çetinkaya ve Karan'ı duruÅŸmada 4 avukatı temsil etti. DuruÅŸmaya yaklaşık 100'e yakın ÅŸikayetçi hazır bulundu. Sanıklar Karan ve Çetinkaya'nın mahkemeye mazeret dilekçesi sunduklarını belirten hâkim, sanıkların 7 ve 12 Temmuz tarihleri arasında Ä°stanbul dışında olduklarına iliÅŸkin yasal mazeret bildirdiklerini açıkladı. Ä°ddianamenin okunmasının ardından söz alan ÅŸikayetçi avukatları, sanıkların bilerek duruÅŸmaya gelmediklerini iddia etti.

Bazı avukatlar, sanıklar hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep ederken, bazı avukatlar ise sanıklar hakkında zorla getirme kararı çıkarılmasını talep etti. MüÅŸteki Avukatları, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı'na müzekkere yazılarak, söz konusu karikatürün Hz. Muhammed'e hakaret içerip ve inanç deÄŸerleri anlamında etkisinin sorulmasını talep etti.

Bilal ve Sümeyye ErdoÄŸan müdahillik istedi

DuruÅŸmada söz alan Avukat Hatice Özay da, Bilal ErdoÄŸan, Sümeyye ErdoÄŸan, Mustafa Varank, Esra Albayrak ve Beraat Albayrak'ın avukatı olduÄŸunu belirterek, "Åžikayetimiz devam ediyor. Davaya müdahil olmak istiyoruz" dedi. DuruÅŸma, müÅŸtekilerin dinlenmesi ile devam ediyor.

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nca hazırlanan 38 sayfalık iddianamede, ÅŸikayetçi olan bin 280 kiÅŸi 'müÅŸteki', Karan ve Çetinkaya ise 'ÅŸüpheli' olarak yer alıyor. Åžüpheli Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya'nın, “Halkın bir kesiminin benimsediÄŸi dini deÄŸerleri alenen aÅŸağılamak" ve "halkı kin ve düÅŸmanlığa alenen tahrik etmek" suçlarından ayrı ayrı 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapisle cezası ile cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.