Sosyal Medya

Coğrafyamız

Barzani: PKK, Irak Kürdistan bölgesinde misafirdir

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, "Yıllardır PKK, burada misafir olarak kaldı. Biz de onları misafir olarak kabul ettik" dedi



Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi BaÅŸbakanı Neçirvan Barzani, PKK'nın, Irak Kürdistan Bölgesi'ndeki statüsünün misafirlik olduÄŸunu ifade ederek, "Yıllardır PKK, burada misafir olarak kaldı. Biz de onları misafir olarak kabul ettik. Åžüphesiz ki sorunların çözüldüÄŸü bir gün gelecektir. Türkiye ile olan sorunlar çözülünce burada kalanlar da ülkelerine dönecektir" dedi.

Kürt internet sitelerinde yer alan habere göre, Erbil'de Hıristiyan Beytun-Nehreyn Demokrat Partisi yöneticilerini kabul eden Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimin BaÅŸbakanı Neçirvan Barzani daha sonra basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında bir gazetecinin sorusu üzerine Neçirvan Barzani, yaÅŸadıkları coÄŸrafyanın Irak Kürdistan Bölgesi olduÄŸunu ifade ederek, "PKK'nın siyasi alanı ise Irak Kürdistan Bölgesi deÄŸildir, Türkiye'dir. Onlar da bütün iddialarında Türkiye ile sorun yaÅŸadıklarını ifade ediyor. Yine Türkiye ile müzakere ederek sorunları halletmek istediklerini dile getiriyorlar. Kesin olarak ÅŸunu söylemek istiyorum. PKK'nın, Kürdistan Bölgesi'ndeki statüsü misafirliktir. Yıllardır PKK, burada misafir olarak kaldı. Biz de onları misafir olarak kabul ettik. Åžüphesiz ki sorunların çözüldüÄŸü bir gün gelecektir. Türkiye ile olan sorunlar çözülünce burada kalanlar da ülkelerine dönecektir. Sorunların Ankara ile diyalog halinde çözülmesini ümit ediyorum. Temennimiz bu yöndedir" diye konuÅŸtu.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.