Sosyal Medya

Dünya

IŞİD üyesi cephaneyle uçağa bindi, yakalanmadı

IŞİD'e katılmak için Norveç'ten Türkiye'ye gelen bir kişinin üzerinden cephanelik çıktı. Türk güvenlik güçleri tarafından Norveç'e iade edilen şahsın, Oslo'dan silah ve mühimmatla uçağa nasıl bindiği merak ediliyor



IŞİD'e katılımları engelleyememekle suçlanan Batı'daki güvenlik zafiyetlerine bir yenisi daha eklendi. IŞİD'e katılmak için Norveç'in baÅŸkenti Oslo'dan yola çıkan M.O. isimli ÅŸahıs, Ä°stanbul'da yakayı ele verdi. Havalimanındaki aramada ÅŸahsın üzerinden AK - 47 / KalaÅŸnikof model silah malzemeleri, bıçak, 5 adet ÅŸarjör, uzun süreli kullanım için ÅŸarj aletleri, ipler, çelik halatlar ve kelepçe gibi askeri teçhizat çıktı. Sınır dışı edilen ÅŸahsın bu malzemelerle uçaÄŸa binebilmesi, Avrupa'deki güvenlik açığını ortaya koydu.

Sabah'ın haberine göre Oslo'dan Ä°stanbul'a gelen M.O. isimli yabancı uyruklu ÅŸahıs, ÅŸüpheli tavırları üzerine sorguya alındı. M.O.'nun valizinde söz konusu materyaller bulundu.

Åžahıs, 30 Haziran 2014'te sınır dışı edildi. Havalimanında en az 2 defa aramadan geçmesi gereken bu kiÅŸinin, üzerindeki askeri teçhizat ile uçaÄŸa binmesinin açıklanamaz bir güvenlik zafiyeti olduÄŸu belirtiliyor. M.O.'nun, Norveç istihbaratı göz yummadan uçaÄŸa binemeyeceÄŸi belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.