Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır'da İhvan üyesi 40 kişi gözaltına alındı

Mısır'ın Nil Deltası'ndaki Buhayra ilinde son 24 saatte Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensubu 40 kişi gözaltına alındı.



Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, güvenlik güçleri, gösterilerde ÅŸiddet olaylarına karışanları yakalamak amacıyla art arda operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda Buhayra ilinin merkezi Demenhur ile Ä°tay el-Berud kentinde Ä°hvan üyesi 40 kiÅŸi gözaltına alındı.

Ä°hvan kaynakları, güvenlik güçlerinin iki gündür Ä°hvan üyelerine yönelik operasyon ve gözaltıların devam ettiÄŸini belirtti.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından baÅŸta Ä°hvan liderleri ve mensupları olmak üzere darbe karşıtları sık sık gözaltı ve tutuklamalara maruz kalıyor.

13 Ä°hvan lideri öldürüldü

Mısır güvenlik güçleri 2 Temmuz’da bir eve düzenledikleri baskında 13 Ä°hvan liderini öldürmüÅŸtü. Ä°hvan yaptığı açıklamada "Liderlerimize yapılan suikast eylemleri, ülkeyi, zulüm görenlerin öfkesinin kontrol altına alınamayacağı yeni ve tehlikeli bir aÅŸamaya götürüyor ve bu saldırı bir dönüm noktası" demiÅŸti.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.