Sosyal Medya

Dünya

Avusturya'da Müslümanlar yüzlerce mülteciye iftar veriyor

Avusturya'nın Traiskirchen şehrinde bir cami derneği, her akşam 2 bin mülteciye iftar yemeği veriyor.



Avusturya'nın Traiskirchen ÅŸehrindeki Türk-Ä°slam Kültür DerneÄŸi, Ramazan ayının başından beri her akÅŸam camide iftar yemeÄŸi veriyor. 14 yıldan beri camiye yakın bir mülteci yurdundan gelen insanlara hizmet veren caminin iftar yemeÄŸine bu yıl her akÅŸam 2 binden fazla kiÅŸi geliyor.

'Islamiq.de' isimli internet sitesine bilgi veren cami derneÄŸi baÅŸkanı Erdal Kaymaz, ilk baÅŸlarda yaklaşık 800 kiÅŸinin iftara katıldığını, ancak halk arasında duyulmasından sonra her gün iftara gelenlerin sayısının arttığını söyledi.

Ä°ftara gelenlerin oruç tutup tutmadıkları ya da hangi dine mensub oldukları konusunda hiçbir ayırım yapmadıkların ifade eden Kaymaz, muhtaç olan herkesin iftara gelmesinden memnun olduklarını belirtti. Kaymaz, iftara gelenlerden yaklaşık yüzde 35'inin gayr-i müslim olduklarını tahmin ettiklerini kaydetti.

Ä°ftar programının tamamen cami yönetimi ve üyeleri tarafından karşılandığını bildiren Kaymaz, yemeklerin hazırlanması ve dağıtımı için 40 kiÅŸinin yardım ettiÄŸini, bu yıl da maliyetini yine kendilerinin karşılamak istediklerini, ancak taleb çok fazla olunca, yardım beklentisiyle program hakkında medyaya bilgi verdiklerini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.