Sosyal Medya

YaÅŸam

Diyarbakırlı aile: UNESCO'yu bilmem evimden çıkmam

Diyarbakır surlarının UNESCO'ya kültür mirası listesine alınmasından sonra surlarda yaşayan aileler kara kara düşünmeye başladı.



Diyarbakır surları ve Hevsel Bahçeleri UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesine girdi. Karar Diyarbakır'da sevinçle karşılanırken yıllardır surlarda evleri bulunan aileler tepkili. 

El Cezire'nin haberine göre Saraykapı bölgesinde surların içinde tek göz bir odada yaÅŸayan Kara ailesi kendilerinin atılmasıyla sonuçlanacak geliÅŸmeden rahatsızlar. Nazima Kara 30 yıldan beri oturdukları evden çıkarılmaları durumunda yeni bir ev isteyeceklerini söyledi.



Kara, “Otuz yıldır kocam Süleyman ve dokuz çocuÄŸumla burada yaÅŸadık. Çocuklarım evlendi. Åžimdi iki kızım var, bekâr, yanımızda. Evimizi yıka yıka bir oda bıraktı belediye. Åžimdi yan yana uzanıp yatıyoruz. Bir küçük tuvaletimiz var, banyo olarak kullanıyoruz aynı zamanda. Åžimdi diyorsun ki UNESCO bunu da alacak öyle mi? UNESCO'yu tanımam evimden de çıkmam. Güzellikle olsun istiyorlarsa temiz güzel bir ev versinler öyle çıkarım. Biz de memnun deÄŸiliz buradan. Yılan çıkıyor, akrep çıkıyor, fare çıkıyor. Çaresiz olmasak burada kalır mıyız?” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.