Sosyal Medya

Coğrafyamız

Halep'e iftar vaktinde varil bombalı saldırı

Suriye ordusuna ait helikopterler iftar vaktinde Halep'in Ma'adi Mahallesi'ne varil bombası attı, 8 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. 17 kişinin ise enkaz altında olduğu bildiriliyor.



Halep'teki sivil savunma yetkilisi Bibas MiÅŸel, orduya ait helikopterin eski Halep bölgesine yakın Ma'adi Mahallesi'nde yerleÅŸim yerine iftar vaktinde "varil bombasıyla" saldırdığını söyledi.   

Saldırıda 8 kiÅŸinin yaÅŸamını yitirdiÄŸini, 7 kiÅŸinin yaralandığını, 17 kiÅŸinin enkaz altında kaldığını ifade eden MiÅŸel, "Sivil savunma ve itfaiye ekipleri enkaz altında kalanlara ulaÅŸmaya çalışıyor. Kısıtlı imkanlarla saldırı bölgesinde ekiplerimiz çalışıyor" dedi.

Saldırıda ölen ve yaralananlar arasında kadın ve çocukların da olduÄŸunu belirten MiÅŸel, yaralıların bölgedeki sahra hastanelerine kaldırıldığını belirtti.

Rejimin ramazanın baÅŸlamasıyla Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgelere iftar ve sahur vakitlerinde saldırdığını kaydeden MiÅŸel, Suriye ordusuna ait savaÅŸ uçakları ve helikopterlerin kentte son zamanlarda saldırılarını yoÄŸunlaÅŸtırdığını aktardı.

 

 
 

 

 

 
 

 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.