Sosyal Medya

Dünya

İsrail: Ortadoğu'da garantimiz Esad'dır! Silah göndermeliyiz!

Terör Devleti İsrail'in ordusunda MOSSAD'da görev yapan General Tsafrir, "İsrail'in Ortadoğu'daki garantisi Esad rejimi, İsrail Esad'a doğrudan ya da dolaylı olarak silah yardımı yapmak zorunda" şeklindeki yorumlarıyla Esad'ın kurtarılması gerektiğini savundu.



Ä°srailli generallerin Suriye'de 4 yılı aÅŸkın bir süredir kendi halkını katleden BeÅŸÅŸar Esad ve rejiminin düÅŸmemesi içinBinyamin Netanyahu hükümetine bazı tekliflerde bulundukları belirtildi.

"ESAD DÜÅžERSE Ä°SRAÄ°L DE BÄ°TER"

Generallerin Netanyahu hükümetine yaptıkları Esad baskısı Siyonizmi savunan gazete köÅŸelerinde de yer aldı. Ä°srail ordusunda ve MOSSAD'da yıllarca çalışan general Eliezer Tsafrir "Esad rejimini kurtarmak zorundayız" baÅŸlığıyla kaleme aldığı yazısında, "Esad rejiminin düÅŸmesi demek, Suriye'nin kara deliÄŸe dönüÅŸmesi demektir. Esad rejimi düÅŸerse, Suriye'de ve çevresindeki tüm ülkelerde Yahudi düÅŸmanlığı hat safhaya ulaÅŸacak. Bu kaçınılmaz bir son" ifadelerini kullandı.

Haaretz gazetesinde yayınlanan bir baÅŸka yazıda ise, "Suriye rejimi, bölgedeki Ä°srail düÅŸmanlarını kontrol altına almayı baÅŸarabilen bir irade. EÄŸer Esad rejimi düÅŸerse, buradaki Radikal yapılar Ä°srail'i yok etmek için ellerinden geleni yapacaklar" ÅŸeklinde ifadeler yer aldı.

"Ä°SRAÄ°L, Ä°RAN'LA HÄ°ZBULLAH'I GÖZARDI ETMELÄ°"

Ä°srail'in Esad'in Ä°ran ve Hizbullah ile olan ittifakını gözardı etmesi gerektiÄŸini savunan General Eliezer Tsafrir, "Ä°srail doÄŸrudan ya da dolaylı olarak Esad'e silah yardımı yapması gerekiyor" dedi.

"Ä°SRAÄ°L'Ä°N TEK GARANTÄ°SÄ° ESAD REJÄ°MÄ°i"

İsrailli gazeteci Jacky Hugi, Monitor'de kaleme aldığı "İsrail Esad'in arkasında durmalı" başlıklı yazıda ise Esad rejiminin İsrail'in varlığını garanti altına aldığını ifade ederek, "İsrail'in tek garantisi Esad rejimidir. Bu nedenle İsrail'in Esad rejimine destek olması şart" ifadelerine yer verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.