Sosyal Medya

Dünya

Almanya'da İslam Düşmanı PEGIDA seçimlere giriyor

Almanya'nın doğusundaki Saksonya Eyaletinin başkenti Dresden'de başlatılan İslam düşmanı PEGİDA hareketi, eyalet seçimlerine katılmayı planlıyor.



Almanya'nın doÄŸusundaki Dresden ÅŸehrinde baÅŸlatılan, Ä°slam düÅŸmanı PEGÄ°DA hareketinin kurucusu Lutz Bachmann, önümüzdeki yıl yapılacak eyalet seçimlerine katılacaklarını açıkladı. Bachmann, gelecek yıl Almanya'nın 4 eyaletinde yapılacak seçimlere aday göstereceklerini, ancak parti kurmayacaklarını söyledi.

'Leipziger Volkszeitung' gazetesindeki konuyla ilgili habere göre Bachman, Leipzig'de yapılan ve yaklaşık 800 kiÅŸinin katıldığı bir gösteride seçimlere katılacaklarını, Pegida'nın Dresden'deki Belediye baÅŸkanlığı seçimlerinde aldığı baÅŸarıdan dolayı bu karara vardıklarını belirtti.

Dresden'de yapılan Belediye baÅŸkanlığı seçimlerine PEGÄ°DA tarafından gösterilen aday Tatjana Festerling, birinci turda oyların yüzde 10'unu almıştı. Bachman, çok sınırlı bir bütçe ile ve birkaç hafta içinde yapılan seçim kampanyasıyla bu baÅŸarının kazanıldığını, daha fazla çalışma ile yüzde 25'e de ulaÅŸmanın mümkün olduÄŸunu kaydetti.

Almanya'da gelecek yıl Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz, Sachsen-Anhalt ve Mecklenburg-Vorpommern Eyaletlerinde, eyalet parlamentosu seçimleri yapılacak.

PEGÄ°DA HAREKETÄ° DRESDEN'DE BAÅžLADI

Almanya'nın doÄŸusundaki Dresden ÅŸehrinde 20 Ekim 2014'te ilk gösterisini yapan Ä°slam düÅŸmanı hareket, adını 'Batı'nın Ä°slamlaÅŸmasına Karşı Vatansever Avrupalılar' anlamındaki 'Patriotische Europaeer gegen die Islamisierung des Abendlandes' cümlesinin kısaltmasından alıyor.

Ä°slam düÅŸmanı hareketin ilk gösterisinden itibaren her hafta Pazartesi günleri yaptığı gösteri toplantılarına, Almanya'nın diÄŸer ÅŸehirlerinde çok fazla ilgi gösterilmemesine raÄŸmen, Dresden'de binlerce kiÅŸi katılıyordu. Sivil toplum kuruluÅŸları ve siyasal çevreler tarafından ırkçı ve Ä°slam düÅŸmanı harekete karşı gelen tepkiler sonucu, birçok ÅŸehirde binlerce kiÅŸinin katıldığı karşı gösteriler düzenlendi.

PEGÄ°DA hareketinin Dresden'de yapılan Belediye baÅŸkanlığı seçimlerinde gösterdiÄŸi aday Tatjana Festerling, birinci turda oyların yüzde 10'unu almayı baÅŸarmış, ancak daha sonraki tura katılmayarak adaylığını geri çekmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.